Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 7th, 2018 | by fileto

0

Πολυετείς φυλακίσεις σε εμπρηστές κάδων της Δράμας

Σε κάθειρξη 13 ετών, ως υπαίτιοι για πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης τρεις άνδρες, ηλικίας 28, 36 και 40 ετών, από τη Δράμα. Το κατηγορητήριο περιλάμβανε την από κοινού πρόκληση μπαράζ εμπρησμών στο νομό Δράμας κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013.

Συγκεκριμένα, o 28χρονος Α.Κ., μαζί με τον 36χρονο Κ.Π. και τον 40χρονο Δ.Π., οι οποίοι είναι αδέρφια, συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2014, κατηγορούμενοι για δεκάδες εμπρησμούς σε δασικές εκτάσεις και σε κάδους απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας. Εκτιμάται ότι αποτέλεσμα της δράσης τους ήταν να καούν πάνω από 22 στρέμματα δασικής έκτασης και να προκληθούν καταστροφές σε 58 κάδους απορριμμάτων.

Τέσσερα χρόνια μετά από τη σύλληψη, οι δράστες καταδικάστηκαν με βαριές ποινές και οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές της Κομοτηνής.

Ικανοποίηση για την ανωτέρω εξέλιξη εκφράζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των παραπάνω κατηγορουμένων στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των Αξιωματικών και της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, με την άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας Δράμας».

Επιπλέον, χαιρετίζεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, ως γεγονός που αποδεικνύει ότι «η Δικαιοσύνη λειτούργησε και λειτουργεί με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εμπρησμών από πρόθεση που στόχο έχουν την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας καθώς και του περιβάλλοντος γενικότερα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑