Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 18th, 2018 | by fileto

0

Τρόμαξε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις σκληρές δηλώσεις Πριονίδη!

Να αποπέμψει άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία το στέλεχος της, Χρήστο Πριονίδη, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Παγγαίου, και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο, καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «φασιστικές» δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου και τοπικού στελέχους της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους και απείλησε με “εμφύλιο πόλεμο”, σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου».

«Ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της ΝΔ προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα. Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της ΝΔ. Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν, και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο».

 

Ζητάω συγνώμη για το ατόπημά μου, λόγω φόρτισης

 Σε συνέχεια όσων είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου την περασμένη Παρασκευή, ο Χρήστος Πριονίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με την τοποθέτηση μου περί του Μακεδονικού ζητήματος στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιουνίου θέλω να δηλώσω τα εξής: Αισθάνομαι προδομένος, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες και λειτούργησα με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική.

Φυσικά και δεν το εννοούσα αλλά ούτε και προέτρεψα οποιοδήποτε να χρησιμοποιήσει βία και ούτε πρόκειται να το κάνω. Αυτό το αποδεικνύει και η έως τώρα πορεία μου.

Ασχολούμαι με τα κοινά επειδή αγαπώ τον τόπο μου. Όταν νιώθω ότι πάνε να μου τον πάρουν αισθάνομαι πληρωμένος και φορτίζομαι έντονα συναισθηματικά.

Πάνω στην αγανάκτηση μου χρησιμοποίησα μια άστοχη φράση, όπου τώρα που είμαι ψύχραιμος καταλαβαίνω πως ήμουν υπερβολικός και λάθος. Νέα Πέραμος 18 Ιουνίου 2018, Χρήστος Πριονίδης του Ιωάννη.

 

ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΙΟΝΙΔΗ

 Οι Συριζαίοι θα μας απαγορεύσουν να τραγουδάμε το τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”;

Σκληρός ήταν ο λόγος τον οποίο σήκωσε ο δημοτικός σύτμβουλος Χρήστος Πριονίδης (της παράταξης Ξουλόγη από την οποία και έφυγε) στο τελευταίο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου όπου αποφασίστηκε ο Δήμος να βάλει λεωφορεία για την διαμαρτυρία στις Πρέσπες την ώρα της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το όνομα των Σκοπίων!

Κατά την πρωτομιλία του ο Χρ. Πριονίδης είπε τα εξής (βεβαίως διατηρείται ατόφιο το συντακτικό του): «Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και τί να πρωτοπώ. Η αγανάκτηση που νιώθω είναι τόσο μεγάλη που η φράση “έλεος” είναι λίγη. Θέλω να απευθυνθώ κατ’ αρχήν στους κυρίους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε είναι βουλευτές, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε αγωνιστές πίσω από αυτήν την παράταξη. Να τους πω ότι η πλάκα τελείωσε. Κι όταν λέω τελείωσε, τελείωσε. Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν τον εμφύλιο πόλεμο. Για αυτό αποκλειστικά φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί.

Οι Συριζαίοι. Αυτό το έγκλημα που συντελείται, να δοθεί η γλώσσα και η εθνότητα, αν μη τι άλλο είναι μόνο προδοσία. Οι αντοχές μας, μαζί με την ανοχή που έχουμε υποδείξει στα καμώματα τους έχει τελειώσει. Μια ζωή οι Αριστεροί, όταν ήταν στα πράγματα, ήταν διχαστικοί. Μοίραζαν τη χώρα στα δύο. Ο λαός μας λέει «οργή λαού, οργή Θεού». Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως ήρθε η ώρα να την εισπράξετε αυτήν την οργή. Γιατί ο Θεός με την Παναγία και το Χριστό μας είναι μαζί μας. Και όχι με σας, που αναγάγετε όλα τα ανώμαλα και τα παρά φύση σε φυσιολογικά πράγματα. Εγώ δήμαρχε δε θα αρκεστώ μόνο σε αυτόν τον λόγο, έκατσα το μεσημέρι κι έγραψα πέντε σειρές.

Θα σου ζητήσω και πιο τρανά πράγματα από ένα ψήφισμα και μια πορεία έως τις Πρέσπες. Να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Αγανακτώ με ανθρώπους που το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Κι όχι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ του ασφαλούς και κάτω από την ομπρέλα του Δημοσίου να κάνουν κριτική.

Στη σημερινή εποχή της κρίσης, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Μέσα σε όλα που έχουμε ακούσει λένε ότι θα μας απαγορεύσουν να τραγουδάμε το τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”. Λέω: Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τον βάρβαρο κι ελεύθερη είσαι τώρα.

Ελάτε ρε Αριστεροί να σας δείξω πόσα απίδια έχει ο σάκος. Ελάτε να μου απαγορέψετε εμένα να τραγουδάω το τραγούδι αυτό. Αυτό το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα. Να δω τη μαγκιά σας. Κωλόμαγκες. Προτείνω, επίσης, ανάμεσα σε όσα αποφασίσουμε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Παγγαίου. Να μη δούμε κανέναν από αυτούς εδώ. Το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν».

«Μόνο εμείς είμαστε φασίστες;»

Όταν ξαναπήρε το λόγο, απαντώντας στην ψυχραιμία που ζήτησε (γενικώς) ο δήμαρχος, είπε τα εξής:

«Η ψυχραιμία που ζητάει ο δήμαρχος, αυτοί τη λαμβάνουν ως αδυναμία. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μπορεί αύριο να βγουν τα Συριζάκια της Καβάλας και να λένε ότι ο Πριονίδης είναι φασίστας κι εκφράζεται έτσι. Όταν αυτοί προσπαθούν να μας επιβάλουν τις λούγκρες που βάζουν τον άγιο Νικόλα στα γεννητικά τους όργανα, αυτό δεν λέγεται φασισμός; Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικαίωμά του, αλλά όχι ρε πουστράκια να προσπαθείτε να μας τα επιβάλετε. Δεν λέγεται κόκκινος φασισμός αυτός; Μόνο εμείς είμαστε φασίστες;

Την ύστατη ώρα δεν φτάνει ούτε τα χαρτιά να στείλουμε στο μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρόεδρο, τον Πάκη τον Παυλόπουλο. Επίθεση κατά βούληση θέλει τώρα. Μόνον.»


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑