Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 19th, 2018 | by fileto

0

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Εκπαίδευση

Εντάχθηκε η πράξη «Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Εκπαίδευση» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του ΕΣΠΑ «Ο Πολιτισμός στο Νέο Σχολείο». Με την απόφαση που υπέγραψε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργος Ιωαννίδης ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 448.150 ευρώ.

Σκοπός της δράσης είναι η συμμετοχή των μαθητών και η ανάπτυξη αλληλεπίδρασης μεταξύ ηθοποιών και σχολικής τάξης σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα από το ΚΘΒΕ προκειμένου να ενισχύσουν την ομαδικότητα, την επικοινωνία και διαχείριση των συναισθημάτων των μαθητών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού θα υλοποιηθεί σε 10 σχολεία μειονεκτικών και απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα περιοχών και σε 20 σχολεία αστικών περιοχών, τα οποία παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση διαπολιτισμικότητας και κοινωνικών ανισοτήτων. Χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και του θεατρικού παιχνιδιού, οι ηθοποιοί σε συνεργασία με θεατρολόγο και σκηνοθέτη θα συνεισφέρουν στην καλλιέργεια της φαντασίας των μαθητών και στην εξάσκηση των εκφραστικών τους μέσων, σε ένα πλαίσιο ομαδικής συνεργασίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα υλοποιηθεί σε 60 σχολεία στις έδρες και τις μεγαλύτερες πόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Με τη βοήθεια των τεχνικών του εκπαιδευτικού δράματος οι έφηβοι θα διερευνήσουν τη θέση τους μέσα στην κοινωνία, τη δυνατότητα ενεργής δράσης και διαμόρφωσης της κοινωνίας αυτής, τη σχέση τους με τον «Άλλο», τη στάση τους απέναντι στο διαφορετικό, ενώ θα σταθούν κριτικά απέναντι στις κοινωνικές ανισότητες και ιεραρχίες που αναπαράγονται μέσα στο σχολικό περιβάλλον.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑