Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 26th, 2018 | by fileto

0

Πήραν σηκωτούς τον Θέμη Καλπακίδη και τους άλλους

Την ώρα που στη Καβάλα γινόταν από τις αρχές του τόπου η έπαρση της σημαίας του θωρηκτού Αβέρωφ στις Καμάρες για την απελευθέρωση της πόλης, αστυνομικές δυνάμεις έπαιρναν σηκωτό τον απεργό πείνας Θέμη Καλπακίδη και τον 66χρονο Γκρεκάνο Ιταλό ακτιβιστή από την Καλαβρία, Υπάτιο, επειδή παρεμπόδιζαν με το σώμα τους αυτοκίνητο συνεργείου της Κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ να περάσει στα Τενάγη και να κάνει έρευνες.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε άλλες συλλήψεις και προσαγωγές πολιτών που βρισκόταν στο σημείο μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Αρσονιάδης και τριών δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καβάλας του Σπύρου Προυσαεύ, του Νίκου Ξανθόπουλου και του Μανώλη Κελαϊδάκη!

36228750_10212361483577143_6777649759650840576_nΌλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία του ανάδοχου εργολάβου που εκτελεί εργασίες για λογαριασμό του TAP, η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός της ζώνης εργασιών, σήμερα το πρωί της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018.

Πραγματικά συγκλονίζει η εικόνα των αστυνομικών να σέρνουν στην κυριολεξία τον Θέμη Καλπακίδη μέχρι να τον οδηγήσουν στο αυτοκίνητό της αστυνομίας και εκείνος να απευθύνεται στον επικεφαλής αξιωματικό, …αν είναι υπερήφανος που τον συλλαμβάνει

Λίγο μετά, φτάνουν όλοι στην οδό Ομονοίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας για να διανυκτερεύσουν στα κρατητήρια έως ότου παρουσιαστούν στον Εισαγγελέα Καβάλας, το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018.

Οι προσαχθέντες και ιδιαίτερα οι Μανώλης Κελαϊδάκης και Παναγιώτης Αρσονιάδης ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι και μάλιστα ο δεύτερος επιχείρησε να αποχωρήσει από το αστυνομικό τμήμα υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατείται, με τους αστυνομικούς να τον εμποδίζουν και να δημιουργείται μεγάλη ένταση στις σκάλες του αστυνομικού μεγάρου.

Επί τόπου βρέθηκαν αμέσως μετά τις προσαγωγές ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Παππάς, καθώς και μέλη του τοπικού Κ.Κ.Ε. με τον Χρήστο Ποτόλια!

Παρά τη βροχή, έξω από το κτήριο συγκεντρώθηκαν πολλοί πολίτες από Καβάλα και τον  πρώην Δήμο Φιλίππων απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ.

 

Κατατέθηκε μήνυση σε εκπρόσωπο του TAP για… εξύβριση

Το μεσημέρι επικράτησε ένταση στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, καθώς εκπρόσωπος του εργολάβου της κατασκευάστριας εταιρίας του αγωγού ΤΑΡ, την ώρα που αποχωρούσε από το κτήριο, φέρεται να εξύβρισε κάποιον από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Τότε, με την παρέμβαση και άλλων ατόμων, ο εκπρόσωπος τραβήχθηκε από το αυτοκίνητό του και οδηγήθηκε πάλι στο κτήριο ώστε να του καταθέσει μήνυση αυτός στον οποίο απευθύνθηκε και τον εξύβρισε.

Την όλη ιστορία βιντεοσκοπεί συνεργείο τηλεόρασης από την Σλοβενία προκειμ΄νεου να το προβάλει στην χώρα του.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Παπαδόπουλος ΜάκηςΟ επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα το πρωί (χθες) ο Σπύρος Προυσαεύς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, συνελήφθη μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Μανώλη Κελαϊδάκη και Νίκο Ξανθόπουλο και πολίτες – μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, μετά από καταγγελία της Κοινοπραξίας του αγωγού ΤΑΡ.

Το ζήτημα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ δεν μπορεί να λυθεί με αστυνομικά μέτρα, ούτε με τη σύλληψη πολιτών και δημοτικών συμβούλων, ούτε με τη σύλληψη του απεργού πείνας Θέμη Καλπακίδη.

Μόνο με διάλογο μπορεί να λυθεί.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτή την εξέλιξη. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και το καταδικάζω.

Ζητώ άμεσα την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Η Κοινοπραξία του ΤΑΡ οφείλει να προσέλθει σε διάλογο για αλλαγή της όδευσης».

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Ενημερωθήκαμε από τον αστυνομικό διευθυντή ότι μετά από προφορική παρέμβαση που έκανε η κατασκευάστρια εταιρεία του ΤΑΡ, υπήρξε προσαγωγή των ατόμων που ήταν εκεί και θεωρήθηκε ότι είναι στη ζώνη των έργων κι άρα τα παρεμποδίζουν. Ξέρω ότι έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Ιουνίου (σήμερα), να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα Καβάλας, ο οποίος θα δρομολογήσει με τις αποφάσεις του, την περαιτέρω πορεία των θεμάτων.

Εκείνο που θέλω να δηλώσω από αυτή τη θέση είναι η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Θέμη Καλπακίδη, ο οποίος διακινδυνεύει την υγεία του για να προωθήσει κάτι που αυτός πιστεύει», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑