Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 6th, 2018 | by fileto

0

Ντουέτο διαρρηκτών είχαν ρημάξει 22 καταστήματα

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο μελών συμμορίας που ενέχεται μεταξύ άλλων σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 43 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία σε απόπειρα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες από κοινού με άλλους συνεργούς τους, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έως χθες (05-07-2018), συγκρότησαν συμμορία προκειμένου να προβαίνουν σε ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Καβάλας.

Ειδικότερα, διέπραξαν δύο ένοπλες ληστείες, 22 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, τέσσερις κλοπές οχημάτων (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και έξι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι, για την μετακίνησή τους και την προσέγγιση των «στόχων» τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν είτε κλεμμένες είτε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν το εξωτερικό χρώμα αυτών για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Επιπλέον, κατά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full face και γάντια, ενώ κατείχαν και φορητό ασύρματο συγχρονισμένο στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρωινές ώρες χθες (05-07-2018) στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές του Δενδροποτάμου και της Νικόπολης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στις οικίες τους οι δύο δράστες καθώς και 25χρονη ημεδαπή, σύνοικος του 43χρονου. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 (1) κυνηγετική καραμπίνα,

 (1) ηλεκτρικός εκκενωτής (τέιζερ),

 (1) συσκευή εντοπισμού (gps),

 (1) ασύρματος που ήταν συντονισμένος στα κανάλια της Αστυνομίας,

 Πλήθος κινητών τηλεφώνων και

 Ενδύματα που φορούσαν κατά την τέλεση των πράξεων.

Επιπλέον και στα δύο σπίτια οι δράστες είχαν εγκαταστήσει κάμερες που κατέγραφαν εξωτερικό δημόσιο χώρο. Επίσης, βρέθηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σταθμευμένο στην οικία του 43χρονου και της 25χρονης. Σε προγενέστερο χρόνο βρέθηκαν άλλα δύο κλεμμένα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Από την εγκληματική τους δράση αποκόμισαν περισσότερα από 25.000 ευρώ, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑