Εκδηλώσεις

Published on July 17th, 2018 | by fileto

0

Απάντηση στην Καβάλα από την Αλεξανδρούπολη με βιβλία

«Παρούσα» δηλώνει για ακόμη μια χρονιά η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου στην Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, στην διοργάνωση της οποίας συμβάλλει «παραδοσιακά» τα μέγιστα.

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε ως διοργανώτρια αρχή από κοινού με τα τοπικά βιβλιοπωλεία, έχει προγραμματίσει και για την 27η Έκθεση σειρά δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, στον μακροβιότερο πολιτιστικό θεσμό της Αλεξανδρούπολης

Συγκεκριμένα, στην «πρεμιέρα» της έκθεσης το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση «Βράβευση Εβρίτη Συγγραφέα». Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνεται για όγδοη χρονιά, ενώ φέτος η Ε.ΠΟ.Φ.Ε τιμά τον Θεόδωρο Ορδουμποζάνη για τη σημαντική συνεισφορά του στην τοπική βιβλιογραφία της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης εν γένει.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 20:00 στο κτήριο του Νομαρχείου θα λάβει χώρα διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Εβρίτισσας συγγγραφέα Ιωάννας Παρασχάκη «Ρόδινη Ζωή». Τη μουσικοχορευτική επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο λαογράφος Πασχάλης Λιγούδης, ενώ ο μουσικός Γιώργος Συμεωνίδης θα «ντύσει» παραδοσιακά τη βραδιά με τη γκάιντα του.

Στη συνέχεια και ώρα 9:30 μμ. η «Ρόδινη Ζωή» μεταφέρεται και ζωντανεύει στο περίπτερο της ΕΠΟΦΕ στην Έκθεση, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα και να γευτούν το ευωδιαστό παγωμένο τσάι της γιαγιάς από φύλλα κυδωνιάς, ενώ πρωταγωνίστριες θα είναι οι Λαζαρίνες – οι θρακιώτικες παιδικές κούκλες.

Καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και ώρες 20:00-24:00 στο Περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει πάρα πολλά ενδιαφέροντα και σπάνια βιβλία από την πλούσια βιβλιοθήκη της Ένωσης., καθώς και να επισκεφθεί την οργανωμένη «Έκθεση Εβριτών Καλλιτεχνών» (Ζωγραφική, Χειροποίητο Κόσμημα, Κεραμική, Χειροποίητη Κούκλα, Αγιογραφία κ.α.).

Για ακόμη μια χρονιά, θα λάβει χώρα και η δράση Πολιτιστική Δράση «Διαβάζω, Δωρίζω και Σώζω μια Βιβλιοθήκη», με την οποία η Ένωση δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δωρίσουν βιβλία τα οποία θα διατεθούν για την ενίοσχυση σχολικών –κι όχι μόνο- βιβλιοθηκών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑