Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 26th, 2018 | by fileto

0

Η Κοινοπραξία του ΤΑΡ δεν αλλάζει την όδευση

Τζάμπα κόπος και μάταιος τρόπος, αποδείχθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα κορυφαίοι παράγοντες της Κοινοπραξίας κατασκευής του Αγωγού ΤΑΡ που βρέθηκαν στο Δημαρχείο Καβάλας και ήρθαν μετά από πρόσκληση της δημάρχου Καβάλας, να συζητήσουν μήπως και υπάρξει ικμάδα αλλαγής όδευσης του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων.

Η όλη διαδικασία της σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με παρόντες την δημοτική αρχή την οποία εκπροσωπούσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων …έπεσε στο κενό μια και όλοι εξέφραζαν στους δύο υψηλόβαθμους του ΤΑΡ τους προβληματισμούς τους και την αντίθεσή τους στην όδευση του αγωγού μέσα από τα Τενάγη και εκείνοι επέμεναν ότι μπορεί να μην είναι οικονομικό ή τεχνικό το θέμα αλλαγής όδευσης αλλά αυτοί επιμένουν να περάσουν μέσα από τον τυρφώνα των Τεναγών.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Βαγγέλη Παππά ο οποίος βγήκε έξαλλος από την συνάντηση λέγοντας, ότι υπάρχει ναυάγιο στην διαπραγμάτευση  αναφέροντας ότι: «τα είπαμε μια, τα είπαμε 2, τα είπαμε 5 φορές αλλά η κοινοπραξία εμμένει στη γνωστή της πρόταση για την όδευση. Είπανε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα -ούτε τεχνικό, ούτε οικονομικό- για να ακολουθηθούν οι οδεύσεις που προτείνει η τοπική κοινωνία, αλλά εμμένουν στη στάση τους».

Άρα το θέμα είναι ζήτημα πρεστίζ για την Κοινοπραξία η οποία θέλει να επιβάλλει το εγώ της με έναν εγωισμό που θυμίζει αποικιοκρατία την οποία σιγοντάρει μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση η οποία έχει την ίδια γραμμή!

 

Έχουμε ανθρώπινο πρόσωπο

Για καλοστημένη επίσκεψη η οποία δεν αλλάζει τα δεδομένα ήταν χαρακτηριστικά αυτό που αποκόμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης μια και η θέση των ανθρώπων του αγωγού είναι αμετακίνητη ως προς την όδευση, έχει αδιάλλακτη στάση και θέλει σε αυτή την άποψη να κάνει συμμέτοχη την τοπική κοινωνία.

Αυτό που μετέφεραν όσοι βρέθηκαν στην συνάντηση ήταν ότι οι δύο εκπρόσωποι του αγωγού ΤΑΡ επέμειναν στο ότι δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους με τα έργα του δικτύου ύδρευσης και τα αποστραγγιστικά εγγειοβελτιωτικά έργα (πακέτο Σταθάκη), στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων, δεσμεύοντας από μέρους της εταιρείας 8 εκατ. ευρώ και πέραν τούτου αν και δεν έχουν δέσμευση μπάτζετ για την κατασκευή του, διαθέτουν εγκεκριμένη μελέτη να περάσουν τον αγωγό από τα Τενάγη και έτερον τούτου ουδέν!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην πολύωρη διαδικασία της συζήτησης που έγινε σε ώτα μη ακουόντων, δεν παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι, ωστόσο μετά τη συνάντηση, υπήρξαν δηλώσεις από αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων αλλά και μέλη της συντονιστικής επιτροπής.

Όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν ήρθαν να συζητήσουν την  αλλαγή όδευσης.

Η δήμαρχος Καβάλας δεν έκανε δηλώσεις μετά την συνάντηση αλλά μέσω του γραφείου τύπου θα εκδώσει, όπως είπε,  δελτίο τύπου, καταθέτοντας την επίσημη θέση της διοίκησης:

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις ( κι αυτός θα πάρει θέση μέσω δελτίου τύπου).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑