Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 2nd, 2018 | by fileto

0

Ο Κυριάκος στηρίζει Μέτιο και ρίχνει την ζαριά του!

Όλα ή τίποτε για τη ΝΔ στην περιφέρεια ΑΜ-Θ!

 

  • Το επιβεβαίωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης στηρίζοντας τον Μέτιο για περιφερειάρχη με το χρίσμα του προέδρου της ΝΔ!

 

Ξεκάθαρα και παρακάμπτοντας τις ΝΟΔΕ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Χρήστο Μέτιο για περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές.

Με άλλα λόγια και με αυτή την παραδοχή Δήμητρα Τσανάκα, Σάββας Μιχαηλίδης και Φίλιππος Αναστασιάδης θα είναι τα χαρτιά που θα υποστηριχθούν από το επίσημο κόμμα, δημιουργώντας εντάσεις στο εσωτερικό των μελών του.

Η ίδια εικόνα σχηματίζεται και σε άλλους δήμους της Περιφέρειας όπου το σύστημα Μητσοτάκη θέλει τα πάντα υπό τον έλεγχό του, αφήνοντας εκτεθειμένους τους αντάρτες να κινηθούν σε άλλους σχηματισμούς πιθανόν με άλλους πολιτικούς χώρους δημιουργώντας μια νέα εικόνα που πιθανόν να μην έχει κόστος στη ΝΔ μια και ελπίζει να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές πιο μπροστά από τις αυτοδιοικητικές με αποτέλεσμα να έχει σαν κόμμα την ευχέρεια να καθοδηγήσει τις εξελίξεις και να επιβάλει ο πρόεδρος και του άνθρωποί του τους υποψηφίους της αρεσκείας τους.

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι στη βάση συμμαχιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει καθαρές λύσεις και με το δεδομένο ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει σε φάση διαπραγμάτευσης για υποστήριξη του Χρηστου Μέτιου, υπάρχει η πιθανότητα πλέον για δημιουργία ενός σχήματος η ηγήτορα τον Βασίλη Τραϊφόρο ή κάποιον άλλον τον οποίο θα στελεχώσουν στελέχη από το ΚΙΝ.ΑΛ. και οι αντάρτες από το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αναγέννησης που δεν θέλουν να συμπαραταχθούν με τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος της ΝΔ.

Αν γίνει αυτό το σχήμα πιθανόν να έχουμε επικεφαλής περιφερειάρχη έναν αριστερού προφίλ υποψήφιο και χωρικούς αντιπεριφερειάρχες στελέχη τόσο από το ΚΙΝ.ΑΛ. όσο και από τη ΝΔ στους τέσσερις από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στο σχήμα αυτό υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να προσχωρήσουν πολλοί μουσουλμάνοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι είναι σφόδρα ενοχλημένοι από την παρουσία και την διοίκηση Μέτιου, όσο και στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους που αυτή τη στιγμή είναι μετέωροι και πιθανόν να μην κατεβάσουν δικό τους αμιγές ψηφοδέλτιο.

 

Η περίπτωση των Δήμων

Βέβαια αυτά τα σενάρια τα οποία πλέον είναι σε εξέλιξη να δημιουργηθούν, υπάρχει περίπτωση να συμπαρασύρουν και τους δημάρχους οι οποίοι έχουν επιλεγεί ήδη από την ηγεσία της ΝΔ να πάρουν το χρίσμα του κόμματος.

Η σφοδρότητα με την οποία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος καταφέρθηκε κατά όσων μελών του κόμματος της ΝΔ πηγαίνουν σε εκδηλώσεις άλλων υποψηφίων (φωτογραφίζοντας τον Μάκη Παπαδόπουλο κυρίως) φανερώνει αδρά ότι η παράταξη της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα έχει πάρει το Οκ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για στήριξη και τώρα προσπαθεί να κλείσει «τις τρύπες» από τις οποίες διαφεύγουν ήδη μέλη της ΝΔ και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής της προς άλλους υποψηφίους και κυρίως προς τον Μάκη Παπαδόπουλο, αλλά και προς τον Θεόδωρο Μουριάδη.

Η Δήμητρα Τσανάκα αυτή τη φορά θα έχει να αντιμετωπίσει μια διχασμένη βάση της ΝΔ η οποία υπάρχει πιθανότητα να της στερήσει τον Δήμο, κυρίως στην δεύτερη Κυριακή!

Από την άλλη η ιστορία με τον αγωγό ΤΑΡ και η αλλαγή όδευσης της ίδιας στην θέση που είχε συντασσόμενη με την επίσημη γραμμή του κόμματος της ΝΔ μπορεί να της εξασφάλισε το χρίσμα, αλλά ενδέχεται να της στερήσει εισροές από άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν οικολογικές και άλλες ευαισθησίες.

Στο Παγγαίο μια ακόμη υποψηφιότητα του Γιώργου Στάμου βρίσκεται στα σκαριά και προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ.

Η υποψηφιότητα αυτή βρίσκεται στο δόκανο της κεντρικής ΝΔ η οποία θέλει να την αποθαρρύνει, αλλά την κρατάνε γερά στελέχη της γαλάζιας παράταξης τα οποία ενώ ήταν μαζί με τον Φίλιππο Αναστασιάδη έχουν αλλάξει και αυτά ρότα και δεν θέλουν να τον ξαναδούν δήμαρχο ούτε ζωγραφιστό.

Η επίσημη ΝΔ και δια χειρός Μακάριου Λαζαρίδη με δηλώσεις του, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δώσει το χρίσμα στον Φίλιππο Αναστασιάδη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό με απλά μαθηματικά σημαίνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ θα πάει στον Γιώργο Στάμο και ένα κομμάτι μικρότερο στον Βασίλη Ξουλόγη (από αντίδραση) από την περιοχή του πρώην δήμων Πιερέων και Παγγαίου με αποτέλεσμα να κάνουν την επανεκλογή Αναστασιάδη εφιάλτη, μια και την προηγούμενη φορά βγήκε για μια χούφτα ψήφους!

Στην Νέστο τόσο το ΚΙΝ.ΑΛ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο ο οποίος φαίνεται να είναι πιο δυνατός απέναντι σε έναν Σάββα Μιχαηλίδη ο οποίος αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να υποστηρίξει το έργο του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το απεμπόλησε.

Βέβαια στον Νέστο οι Μητσοτακικοί είναι ορκισμένοι και θα βοηθήσουν τον Σάββα Μιχαηλίδη. Όλοι; Όχι βέβαια μια και πολλές ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του από την προηγούμενη αναμέτρηση με τον Τσομπανόπουλο.

 

Ο ρόλος του Μακάριου Λαζαρίδη

Από τις δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη, συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, βγαίνουν δύο συμπεράσματα αβίαστα και λογικά.

Πρώτον ότι θα υπάρξει στα ψηφοδέλτια μεγάλη ανανέωση (το ζητάει η κοινωνία είπε ο ίδιος) που στην περίπτωση της Καβάλας τον βολεύει αφάνταστα.

Αν δεν είναι μέσα ο Γιώργος Καλαντζής (που μάλλον θα είναι εκτός) και ο Γιάννης Πασχαλίδης (ποιος ξέρει με ποιο σκεπτικό) και με δεδομένο τον αποκλεισμό Κλειτσιώτη, με νέα πρόσωπα έχει ο ίδιος ο Μακάριος υψηλά ποσοστά εκλογιμότητας μια και θα είναι φαβορί αφήνοντας δεύτερο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και φυσικά με ενδεχόμενο αυτή η πρωτιά να τον φέρει σε υπουργικό θώκο!

Τι κάνει ο κ. Λαζαρίδης; Μοιράζει χρίσματα και λαμβάνει στηρίξεις από τους υποψηφίους, που σε περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές, εκλεγεί με μεγάλη διαφορά, δεν το έχει σε τίποτε να αλλάξει γραμμή πλεύσης και πιθανόν και να δώσει στηρίξεις σε άλλους η ΝΔ, μια και εκείνος θα επικαλείται ότι …δεν γνωρίζει τίποτε!

Παλιό το κόλπο!

Από την άλλη η στήριξη στον Μέτιο μπορεί να είναι και πλασματική με το ίδιο ενδεχόμενομε τους δημάρχους.

Πέρα από αυτό ο Μακάριος Λαζαρίδης ήρθε στην περιοχή μας όχι απλά να εκλεγεί βουλευτής (αυτό θα γίνει σίγουρα), αλλά να δρομολογήσει την θέση του Ανατολικοθρακάρχη, ο οποιός θα κόβει και θα ράβει κατά το δοκούν…

Φυσικά όλα αυτά μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει σενάρια θερινής νυκτός, αλλά στην πολιτική μπορεί να γίνουν τελικά και …όνειρα θερινής νυκτός για ορισμένους!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑