Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 2nd, 2018 | by fileto

0

Στην Ξάνθη οι νέοι ιδιοκτήτες της ΣΕΚΑΠ

Τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη επισκέφτηκε κλιμάκιο της JTI υπό τον κ. Βασίλη Βωβό, Πρόεδρο Ευρώπης της JTI και αποτελούμενο από τους κ.κ. Edoardo Voletti, Διευθύνοντα Σύμβουλο της JTI για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Edwin Rosa, Αντιπρόεδρο Εργοστασίων JTI Δυτικής Ευρώπης & Αμερικής και Azhaiyp Kozhakhmetov, νέο επικεφαλής του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ρωσικής καπνοβιομηχανίας DONSKOY TABAK και συνακόλουθα και της ελληνικής ΣΕΚΑΠ από τον ιαπωνικό Όμιλο Japan Tobacco Inc., o οποίος ανήκει κατά 33% στο Ιαπωνικό κράτος.

Στους εργαζόμενους μίλησε ο κ. Βωβός ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Επενδύουμε σήμερα στη ΣΕΚΑΠ ενδυναμώνοντας τη θέση μας στην ελληνική αγορά και αξιοποιούμε το εργοστάσιο σαν μια νέα παραγωγική βάση με σκοπό να προσδώσουμε νέα ενέργεια στις εμπορικές μας δραστηριότητες. Όλα αυτά με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την ευημερία όλων των εργαζόμενων, της κοινωνίας της Ξάνθης και της ελληνικής οικονομίας. Τους επόμενους μήνες, θα επικεντρωθούμε στη συνέχιση της παραγωγής και την ομαλή ενσωμάτωση του εργοστασίου.»
Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συμφωνία είχε ήδη εγκριθεί το πρώτο κονδύλι της τάξεως των 4 εκατ. δολαρίων για την εναρμόνιση της παραγωγικής μονάδας με τις εργοστασιακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Βωβός επεσήμανε επίσης: «Η JTI έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο με τη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ και πολλές δεκαετίες αγοράζουμε παραδοσιακά από αυτήν την περιοχή τα υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά, για τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο. Σήμερα μάλιστα αγοράζουμε το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής».

Ο κ. Βωβός κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι και διοίκηση σαν ‘Μια Ομάδα’ όπου ο καθένας μας έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων εργαζομένων όταν δουλεύουν ομαδικά και με φιλότιμο».

Στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, παρέχοντας θέσεις εργασίας στους ανθρώπους του και βελτιώνοντας την παραγωγική μονάδα, με οδηγό την ποιότητα και τις ανάγκες του καταναλωτή. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και την ομαλή ενσωμάτωση της ΣΕΚΑΠ και των εργαζομένων της στα πρότυπα και τις επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές της JTI.

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ η οποία εκκρεμεί, η JTI δηλώνει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.

Στην Ελλάδα, η JTI υλοποιεί προγράμματα επένδυσης στην κοινωνία που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά, τον αγροτικό τομέα και δράσεις για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιείται και η Συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την υποστήριξη της διεξαγωγής Μελέτης Αξιοποίησης των Υδατικών Πόρων με απώτερο στόχο την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στον Δήμο Μύκης, έναν ορεινό και αγροτικά μειονεκτικό δήμο της Περιφέρειας Ξάνθης (2016-2017). Την υλοποίηση των έργων υποδομής έχει αναλάβει ο δήμος μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Τον Μάιο του 2017, η JTI τιμήθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Μετάλλιο του Πανεπιστημίου «Δημόκριτος».

πηγή: ΕΡΤ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑