Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 29th, 2018 | by fileto

0

Να δώσουμε στο δήμο Καβάλας χαρά και αισιοδοξία

Έχοντας δίπλα του συνεργάτες και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του ή καλύτερα την παράταξή του «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος με φόντο το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων (όπως είχε κάνει και το 2013), σε ένα γλυκό απόγευμα του Αυγούστου, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και την διακήρυξη στόχων και αρχών που θα την διέπουν.

Άνετος και χαλαρός ο Μάκης Παπαδόπουλος, αλλά και σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, τολμά και πρώτος ανοίγει την προεκλογική περίοδο γιατί πλέον αισθάνεται την αύρα που είναι θετική για το πρόσωπό του.

Ανάμεσα στα άλλα που ανέφερε στάθηκε στο γεγονός ότι ο τόπος μας μπορεί και πρέπει να γυρίσει σελίδα. Ενώ σημείωσε με νόημα ότι: «εμείς διεκδικούμε τη διοίκηση του Δήμου και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι μετά από 5 χρόνια δουλειάς και εμπειρίας πάνω στα προβλήματα του τόπου, εμείς μπορούμε να ανεβάσουμε την Καβάλα και τους Φιλίππους στη θέση που τους αξίζει».

Κάνοντας αναφορά στην πορεία της παράταξής του από την γέννησή της μέχρι σήμερα ανέφερε ότι «οι πολίτες του Δήμου Καβάλας μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του 2014 και μας έφεραν τρίτη δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς τιμώντας τη ψήφο τους, 5 χρόνια μετά, τηρήσαμε στο ακέραιο τις διακηρύξεις μας.

Και αυτό έγινε με τη συστηματική συμμετοχή μας στα όργανα του Δήμου, και με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις για όλα τα θέματα του Δήμου και των δημοτών, αποδεικνύουμε ότι η αντιπολίτευση στον Δήμο μπορεί να κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και να επηρεάσει αποφάσεις και πολιτικές.

Ξεκαθάρισε δε ότι στην παράταξη «Εμείς δε θα έχουμε “παιδιά” και “αποπαίδια”.

Διακηρύξαμε από τότε ότι είμαστε μία παράταξη ανεξάρτητη, αδέσμευτη από ιδεολογικά, πολιτικά, κομματικά και οικονομικά σχήματα, μία παράταξη που θα έχει στο κέντρο της αποστολής της την πρόοδο του τόπου και των ανθρώπων.

Μια παράταξη που θα αναζητήσει νέες, αποτελεσματικές, “έξυπνες” λύσεις στα προβλήματα της Καβάλας και των Φιλίππων. Που θα επενδύσει στην αλληλεγγύη, στη συλλογικότητα, στις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας.

 

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΣΑΝΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε όλα εκείνα τα σημεία στα οποία διαφωνεί και έχει αντίθετη άποψη για την διοίκηση Τσανάκα και όπως αυτή έχει δείξει ότι πορεύεται και σημείωσε με έμφαση ότι η δική του πρόταση έχει περιεχόμενο, έχει ξακαθαρισμένα όρια και τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα.

Ξεδίπλωσε το όραμά του και τόνισε ότι για όσα προτείνει για τον Δήμο Καβάλας, θέλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του αλλά και οι συνυποψήφιοί του να μιλήσουν με ολόκληρη την τοπική κοινωνία, πρόσωπο με πρόσωπο. Να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν απόψεις.

Και όπως είπε, «μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο, να καταλήξουμε στις προτεραιότητες που βάζει η ίδια η τοπική κοινωνία. Πάνω σε αυτές χτίζουμε εμείς τις δικές μας προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις απέναντι στους δημότες.

Αυτός ο διάλογος θέλουμε να γίνει παντού και με όλους και να συνοδεύεται με συγκεκριμένη δράση για τα καθημερινά προβλήματα.

Γι’ αυτό σήμερα, παρουσιάζουμε τους 50 πρώτους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019».

 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ, ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Μέσα στα 50 στελέχη που παρουσίασε χθες από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στις Κρηνίδες ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι φανερό ότι επιλέγει στελέχη παλιά και έμπειρα, αλλά και στελέχη νέα, γεμάτα όρεξη για δουλειά. Όλοι τους είναι ενεργοί πολίτες, που θα αναλάβουν δράση για τη μελέτη των προβλημάτων και θα ενισχύσουν την επικοινωνία μας με τους δημότες. Θα συγκροτηθεί έτσι μια ισχυρή ομάδα που θα μπορεί να διοικήσει τον Δήμο και να υποστηρίξει το έργο του σε όλα του τα επίπεδα.

Και κατέληξε ο Μάκης Παπαδόπουλος: «Θέλω να κλείσω με ένα κορυφαίο για εμάς ζήτημα:

Στην πόλη και στους οικισμούς του Δήμου, υπάρχουν δεκάδες φορείς, σύλλογοι και άλλες οργανώσεις. Εμείς τους καλούμε να διοικήσουμε μαζί, με βάση πάντα τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο πλέγμα από φορείς και άτομα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της δημιουργίας,

που θα ανατρέψει κάθε αδράνεια, κάθε ανεπάρκεια, κάθε αναξιοκρατία, κάθε παγιωμένο “σύστημα” που κρατάει την Καβάλα στην οπισθοδρόμηση και στην υστέρηση.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι γράφουν την ιστορία τους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το κάνουμε πράξη, προς όφελος των πολιτών της Καβάλας και των Φιλίππων. 

Για να ξαναβρεί ο Δήμος μας τη χαμένη του αξιοπιστία και αυτοπεποίθηση.

Για να ξαναβρούν οι συμπολίτες μας το χαμόγελο και την αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑