Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 3rd, 2018 | by fileto

0

Δεν θα αφήσουν τον αγωγό να περάσει από τα Τενάγη

Μπορεί να είναι απογοητευμένοι από την στάση της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας τόσο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, όσο και οι παρατάξεις της «μειοψηφίας» στο δημοτικό συμβούλιο, παρ’ όλα αυτά επιμένουν ότι ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει και να οδηγηθεί η εταιρεία να αλλάξει την όδευση κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου από τα Τενάγη.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 η Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποίησε σύσκεψη στο καφέ Προσκήνιο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι επικεφαλής της «μειοψηφίας» του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας καθώς και επιστημονικοί σύμβουλοι της επιτροπής αγώνα και οι καθηγητές Μιχάλης Χρυσομάλλης και Λάζαρος Βασιλειάδης.

Επειδή έχουν διαπιστωθεί πολλαπλές παραβιάσεις του βασικού νομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας που διέπει τα έργα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο αγωγός ΤΑΡ, αποφασίστηκε η συνέχιση των νομικών ενεργειών έναντι της κοινοπραξίας.

Η κατάσταση όπως αυτή έχει οδηγηθεί φαίνεται ότι ένα στραβοπάτημα αρκεί για να τιναχθούν όλα στον αέρα και στην Ελλάδα με την πολυδαίδαλη νομοθεσία, ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει στην ματαίωση της διέλευσης του αγωγού από τα Τενάγη αλλά μπορεί και στην άλλη όψη του νομίσματος να οδηγηθούμε σε «σύρραξη» με ολέθρια πολιτικά αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα εκτός ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής και οι ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα και Νότης Μαριάς,  είναι συντεταγμένοι στην συνέχιση του έργου ως έχει και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, έχουν να αντιταχθούν με ένα συμπαγές πλέγμα συμφερόντων στα οποία αντιδρούν και δυνάμεις της κοινωνίας που είναι μαζί της καθημερινά και με αυτοπεποίθηση.

Τις ημέρες αυτές θα αναλυθούν όλες οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν και όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη της Παρασκευής στον ίδιο χώρο στο καφέ Προσκήνιο αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αποκαλύπτοντας τις επόμενες κινήσεις τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑