Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 4th, 2018 | by fileto

0

Τρείς περιπτώσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (3-9-2018), στο νομό Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 18 ετών, και ένας 27χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες ο πρωί, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και αξιωματούχους του FRONTEX, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, συνελήφθη ο 27χρονος, διότι εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συ λληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑