Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 9th, 2018 | by fileto

0

Δώσαμε πίσω τους 2 Τούρκους στρατιωτικούς που …χάθηκαν!

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, ένας λοχίας και ένας δόκιμος συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο στην περιοχή «Πυκνό Καραγώγου» στις Φέρες Έβρου.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χάθηκαν και διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά υδάτινα σύνορα χωρίς να το καταλάβουν. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ελληνικό παρατηρητήριο, απ’ όπου Έλληνες στρατιωτικοί τους εντόπισαν και τους μετέφεραν στο φυλάκιο του Δορίσκου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο χάθηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί επί ελληνικού εδάφους και στη συνέχεια ο δεύτερος αναζητώντας τον, πέρασε κι αυτός στην άλλη μεριά του ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογο του και δρομολογήθηκε άμεσα η παράδοση των δυο Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα τους, καθώς η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια και θέλει να αντιμετωπίσει το περιστατικό όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, πριν δηλαδή την σύλληψη των Κούκλατζη και Μητρετώδη.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑