Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 21st, 2018 | by fileto

0

Δύο ασθενείς με Ιό του Δυτικού Νείλου νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ότι γίνονται εντατικοί ψεκασμοί καταπολέμησης των κουνουπιών μια είδηση από την Κομοτηνή σοκάρει.

Δύο ακόμη περιστατικά με ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Νικολάου στην ΕΡΑ της ΕΡΤ.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 81 και 31 ετών, που δεν έχουν συγγενική σχέση. Το πρώτο, ο ηλικιωμένος άνδρας, παίρνει σήμερα εξιτήριο και το δεύτερο, ένας φαντάρος, που η αποθεραπεία του εξελίσσεται ικανοποιητικά θα πάρει εξιτήριο την Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής στη χώρα μας σε 27 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Από την αρχή της περιόδου του 2018 μέχρι χθες έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 234 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 183 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και 51 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής είχαμε δύο κρούσματα θανάτων από προσβολή του Ιού του δυτικού Νείλου σε Κομοτηνή και Φέρες και ένα εισαγόμενο κρούσμα που διαπιστώθηκε στην Καβάλα, από Ρουμάνο τουρίστα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑