Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 24th, 2018 | by fileto

0

Παρέμβαση Μάκη Παπαδόπουλου για τα κομμένα δένδρα

«Η διοίκηση του Δήμου αδιαφορεί για την αύξηση του πρασίνου στην πόλη»

Παρέμβαση με οικολογικό περιεχόμενο επέλεξε για να ξεκινήσει την εβδομάδα που διανύουμε ο επικεφαλής της δημο9τικής παράταξης Καβάλας «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος σημειώνοντας τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι έχουν μειωθεί οι φυτεύσεις νέων δέντρων στο κέντρο και στις γειτονιές της Καβάλας.ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ 23.09.2018 [2] (3) ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ 23.09.2018 [6] (3)

Παράλληλα, βλέπουμε να κόβονται δέντρα αντί να φυτεύονται, ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε πράσινο.

Δεν έχουμε δει καμία πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου να πραγματοποιήσει δράσεις δενδροφυτεύσεων σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και σχολεία, όπως γινόταν παλαιότερα.

Η ανάγκη της πόλης σε πράσινο είναι αισθητή ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου πολίτες και επισκέπτες περπατούν περισσότερο και δεν βρίσκουν σκιερά μέρη.

Ένας Δήμαρχος οφείλει να δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τόσο το περιβάλλον όσο και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να οργανώσει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης του πρασίνου σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως γινόταν στο παρελθόν, ώστε να κάνουμε την Καβάλα πιο πράσινη, πιο όμορφη και πιο φιλική στους πολίτες και τους επισκέπτες της».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑