Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 6th, 2018 | by fileto

0

Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση Παρμενίων 2018

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη Εθνική Διακλαδική Άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο “Παρμενίωνας 2018”, η οποία ξεκίνησε χθες Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στον Έβρο, δίνοντας την ευκαιρία στο ΓΕΕΘΑ, αλλά και στα Γενικά Επιτελεία την δυνατότητα να ελέγξουν την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και να δουν την αποτελεσματική δράση τους από κοινού σε καταστάσεις κρίσης. Η άσκηση Παρμενίων θα είναι μια καλή ευκαιρία για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τα συμφέροντα και κυριαρχία της χώρας μας.

Ειδικές Δυνάμεις, Στρατός Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία έχουν ήδη ξεκινήσει τις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, προσομοιώνοντας συνθήκες πολέμου και πραγματικής μάχης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε φίλους και εχθρούς, γνωστοποιώντας σε όλους το πάθος και την ικανότητα τους να πολεμήσουν και να αμυνθούν την ακεραιότητα της χώρας μας απέναντι σε κάθε εχθρό με πάθος, αφοσίωση, θάρρος, πίστη και αυταπάρνηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο τελικό στάδιο της άσκησης όπου για πρώτη φορά σε άσκηση Παρμενίωνα, θα πραγματοποιηθεί διάβαση ευκαιρίας του ποταμού Νέστου σε τρεις φάσεις:

1) Διάβαση
2) Επίθεση στην πεδιάδα
3) Βολές στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης με άρματα από δυο ταξιαρχίες την 24η και την 25η

Το Σάββατο ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, θα είναι στη Θάσο για να δει άσκηση εθνοφυλάκων του ΤΕΘ Καβάλας στο Πεδίο Ασκήσεων Βολής Θάσου με αντικείμενο εξάλειψη ασύμμετρων απειλών.

Την Κυριακή στο Δέλτα Έβρου, θα επιχειρήσουν στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων 2018, μια μόναδα προκαλύψεως και το ΤΕΘ Φερρών με σενάριο την εξασφάλιση συνόρων και επιτήρησης στις Καλύβες στο Δέλτα του Εβρου.

πηγή: On Alert


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑