Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 7th, 2018 | by fileto

0

Κριτική από Σαμαρά σε Τσίπρα για οικονομία και Σκοπιανό

Στην κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας οι νεοδημοκράτες με την παρουσία τους σήμερα το μεσημέρι στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επέλεξαν να στείλουν ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η παλιά φρουρά είναι εδώ και η Καβάλα δεν θα επιτρέψει …πειραματισμούς επί σκοπό.

Στην ομιλία την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Καβάλας και αφορούσε την οικονομία στο πλαίσιο της έκθεσης KAVALA EXPO 2018, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε από την Μακεδονία ένα μήνυμα για την συμφωνία των Πρεσπών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας!».

Με τον τρόπο αυτό, ξεκαθάρισε την θέση του, ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας πως «Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα».

«Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες»!», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.DSC00306 DSC00309 DSC00310 DSC00313

Ο κ. Σαμαράς επανέρχεται στη σταθερή θέση του να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής χώρας αν και ως πρωθυπουργός συζητούσε για σύνθετη ονομασία erga omnes. Τονίζει, επίσης, πως ακόμα και «αν επικυρωθεί τελικά από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κι όσων «πρόθυμων» συνεργαστούν μαζί του», οι «οι υπόλοιπες, οι πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν», αφού όπως εξηγεί: «Οι επόμενες Ελληνικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν – αργά ή γρήγορα -να αποδεσμευτούν αναπόφευκτα από αυτές».

«Άλλωστε» συμπλήρωσε «είδατε τι έγινε τώρα: Με το που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν ακόμα ολοκληρωθεί και επικυρωθεί, όλοι τους αποκαλούνσκέτα «Μακεδόνες»!»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την Ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ «Μακεδόνων» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΓΛΩΣΣΑΣ» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ»», σχολίασε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας «Τους τα έδωσαν ΟΛΑ!».

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε πως παρ’ όλες τις διαφωνίες που υπήρξαν στο παρελθόν για το χειρισμό του θέματος ανάμεσα σε διάφορες προηγούμενες κυβερνήσεις «κανένας Έλληνας πολιτικός δεν δέχθηκε ποτέ, να αναγνωρίσει έθνος, γλώσσα και ταυτότητα «Μακεδόνων». Κανένας!».

Εξήγησε, επίσης πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

«Απλώς πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι …Αλβανοί! Γιατί διευκολύνει τη «μεγάλη Αλβανία»! Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη! Μιλάω για τους Αλβανούς ως απολύτως ισοδύναμη εθνότητα μέσα στα Σκόπια. Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός».

 

Εγκώμια από τον Μάρκο Δέμπα

Την συμβολή του πρώην πρωθυπουργού στην οικονομία και στην στήριξη του Επιμελητηριακού θεσμού ανάλυσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας παρουσιάζοντας με λίγα λόγια την παρουσία του στην Καβάλα.

Υπεραμυνόμενος της πολιτικής του μέσα στα μνημόνια ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον Ιούνιο του 2012 που ανέλαβε η κυβέρνησή μου, βρήκαμε το χρέος στα 342 δισεκατομμύρια.

Και δυόμιση χρόνια αργότερα, το Δεκέμβριο του 2014, το χρέος της χώρας είχε υποχωρήσει στα 317 δισεκατομμύρια.

Η κυβέρνησή μας είναι η μόνη που κατάφερε να μειώσει το χρέος! Όπως και εκείνη του Παπαδήμου, που είχε κάνει το PSI μερικούς μήνες πριν.

Και μη ξεχνάτε ότι: μείωση του χρέους σημαίνει ενίσχυση της εθνικής ανεξαρτησίας! Όσο λιγότερα χρωστάς, τόσο λιγότερο μπορούν να σε πιέζουν…

Κι ύστερα ήλθε η κυβέρνηση Τσίπρα, με πρώτο της σύνθημα να «κουρέψει» κι άλλο το χρέος. Υποτίθεται…

Κι αντί να το κουρέψει το… αύξησε! Παρέλαβε 317 δισεκατομμύρια και σήμερα το έφτασε στα 352 δισεκατομμύρια!

Και τώρα, το λέω καθαρά: ξεπουλάει εθνικά συμφέροντα στη Μακεδονία, για να αποφύγει προσωρινά… νέες μειώσεις στις συντάξεις!

Δείτε και το εξής: Όταν ανέλαβε η κυβέρνησή μας, τον Ιούλιο του 2012, βρήκε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου – δηλαδή τα «φέσια» του κράτους στον ιδιωτικό τομέα – 9,5 δισεκατομμύρια!

Τα 9,5 τα μειώσαμε στα 3,7 δισεκατομμύρια! Κι έτσι δώσαμε ρευστότητα στην οικονομία…

Ο Τσίπρας τα βρήκε 3,7. Δανείστηκε – κρατηθείτε! – άλλα 7 δισεκατομμύρια ως τώρα (!), για να τα εξοφλήσει – κι όμως εξακολουθεί να χρωστάει στον ιδιωτικό τομέα πάνω από 3 δισεκατομμύρια! Χώρια οι απλήρωτες νέες συντάξεις…

Κατά σύμπτωση τόσο είναι και το «υπέρ-πλεόνασμα» που έχει μαζέψει ως τώρα! Όσο σχεδόν τα ληξιπρόθεσμα που άφησε απλήρωτα μέχρι στιγμής…

Φέσια από τη μια – υπέρ-πλεόνασμα από την άλλη. Ίδιο νούμερο!

Ας δούμε τώρα και τις συντάξεις!

Ο Γιάννης Βρούτσης, έκανε μία συγκλονιστική αποκάλυψη:

Το Νοέμβριο του 2014, το Ελληνικό Ασφαλιστικό Σύστημα είχε πάρει «πιστοποιητικό βιωσιμότητας» για όλες τις επόμενες δεκαετίες, ως το 2060! Με την υπογραφή και της Κομισιόν, μάλιστα. Και με τη σύμφωνη γνώμη και του ΔΝΤ τότε…

Και το πιο σημαντικό: Το Νοέμβριο του 2014 οι δανειστές δεν μας ζητούσαν να κόψουμε και πάλι τις συντάξεις. Μόνο να μη τις αυξήσουμε – ως το 2018.

Κι ήλθε ο Τσίπρας, αρνήθηκε να κλείσει το δεύτερο μνημόνιο, υπέγραψε τρίτο μνημόνιο, και… έκοψε ξανά τις συντάξεις!

Πράγμα που ήταν τελείως «αχρείαστο» μέχρι τότε…

Και μετά δεσμεύτηκε σε τι; Να τις… ξανά-κόψει από τον Ιανουάριο του 2019!

Δείτε και κάτι ακόμα: Το ΔΝΤ κάθε έξη μήνες βγάζει μια έκθεση για όλες τις χώρες. Η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα στα τέλη του 2014 ξέρετε τι προέβλεπε; Ότι ως το 2022 θα είχε μειωθεί το χρέος μας στο 105% του ΑΕΠ!

Αυτά τότε, τον Δεκέμβριο του 2014…».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑