Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 14th, 2018 | by fileto

0

Κυριάκος ή Άδωνις; Ποιός κυβερνά τη ΝΔ;

Μια περίεργη τριγωνομετρία συμβαίνει στην παράταξη της ΝΔ με τον αντιπρόεδρό της Άδωνι Γεωργιάδη να προλαβαίνει τον αρχηγό και πρόεδρό της και με περισσή ευκολία ενώ όλα παίζονται να δίνει συγχαρητήρια στον Χρήστο Μέτιο!

Ο αντιπρόεδρος λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ όπου ήταν καλεσμένος, δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθείται αναφορικά με τις υποψηφιότητες στο κόμμα της Πειραιώς.

Με εμφανή αγωνία, και κυριολεκτικά στο παρά πέντε της συζήτησης που είχε με τον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να δώσει το «χρίσμα» του υποψηφίου για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στον Χρήστο Μέτιο!

Ο Άδωνις ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Θέλω να ξεχωρίσω έναν άνθρωπο ο οποίος ανέλαβε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μια δύσκολη στιγμή, όταν έφυγε όπως θυμάστε ο προηγούμενος Περιφερειάρχης, από τη ζωή. Στον Χρήστο τον Μέτιο, που έχει αναλάβει το πηδάλιο εκεί και ξεκινάει την προσπάθειά του για να εκλεγεί και να συνεχίσει τη θητεία του ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι αξιοπρεπής, είναι κύριος και θα τον στηρίξω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις».

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ;

Για να μην ανοίξουμε κουβέντα για το ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ (Μητσοτάκης ή Άδωνις) θα αναφερθούμε στην έκπληξη που έχει προκαλέσει στην περιοχή της ΑΜ-Θ και ιδιαίτερα στους νεοδημοκρατικούς κύκλους, η βιασύνη του αντιπροέδρου της ΝΔ (ο οποίος προήλθε στην γαλάζια παράταξη από τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη) να συγχαρεί και να στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις, μια υποψηφιότητα και συγκεκριμένα αυτή του ακόμη υπό δοκιμασία υποψήφιου περιφερειάρχη για τις επόμενες εκλογές Χρήστου Μέτιου.

Κι αυτό επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ ήδη έχει δει και έχει συνομιλήσει με τους βουλευτές της παράταξης από την ΑΜ-Θ αλλά και τον Αλέκο Κοντό, παράλληλα έχει καλέσει για αύριο, την Τρίτη το απόγευμα τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του αείμνηστου περιφερειάρχη Γεωργίου Παυλίδη, «Περιφερειακή Αναγέννηση», στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μοσχάτο να συζητήσουν την πιθανότητα της υποψηφιότητας και τις αντιρρήσεις που ήδη έχουν εκφραστεί για την περίπτωση του Χρήστου Μέτιου.

Γιατί άραγε ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν τόσο βιαστικός και μάλιστα παρακάμπτοντας τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος «στήνει» και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ την δική του ομάδα και μάλιστα υπάρχουν και ονοματεπώνυμα.

Ήδη έχει εκφραστεί από την Ξάνθη όπου πρόσφατα βρέθηκε την συμπάθεια του και την στήριξή του στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο μια και είναι ένα από τα δικά του πρόσωπα στον χάρτη της επικράτειάς του.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο κ. Γεωργιάδης σε επίσκεψη του στην Κομοτηνή, με φρέσκο ακόμη περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο, ήταν από τους πρώτους που πήγαν στο γραφείο του για να: ενημερωθεί τότε, για όλα τα θέματα της Περιφέρειας και κυρίως για το στρατηγικό σχεδιασμό, την πορεία του ΕΣΠΑ, τα προβλήματα των ζωονόσων και των επιχειρήσεων στην περιοχή της ΠΑΜΘ σε σχέση με τις συνθήκες ίδρυσης και λειτουργίας των αντίστοιχων στη Βουλγαρία και του ζήτησε να είναι αρωγός και σύμμαχος της περιοχής.

Όταν έπεσε η γέφυρα του Κομψάτου και ήταν άφαντος ο κ. Μέτιος, τότε ο περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν του είχε ρωτήσει μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, το εξής: «Για ποιο λόγο και προκλητικά αδιαφορήσατε για την πτώση μιας γέφυρας, ενώ την ίδια ώρα φωτογραφιζόσασταν με τον Άδωνη Γεωργιάδη και δεν πήγατε για επί τόπου διαπίστωση της κατάστασης;».

Φυσικά ο κύριος Μέτιος δεν έδωσε απαντήσεις!

 

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ερωτήματα έχουν προκληθεί και από εκείνη την εμφάνιση του περιφερειακού συμβούλου Τάσου Ναθαναηλίδη, της παράταξης «Ελληνική Αυγή» που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή, στην παρουσίαση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Νέστου από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, παρουσία και του συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη!

Επίσης ορισμένα πρόσωπα που διεκδικούν μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ όπως για παράδειγμα η δικηγόρος κ. Μαρία Χατζηκωνσταντίνου προέρχεται από τον ΛΑΟΣ, αλλά και η εμφάνιση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτεράρχου ε.α. Κώστα Ιατρίδη στην Κομοτηνή, είναι όπως λένε οι πληροφορίες μας μια επιθυμία του Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να έχει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και μάλιστα σε μια ευαίσθητη πολιτικά περιοχή όπως η Θράκη!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑