Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 25th, 2018 | by fileto

0

Ζαγναφέρης και Τοψίδης συζητούν για κοινό ψηφοδέλτιο

Μπορεί ο Λευτέρης Αυγενάκης να βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή για να παράσχει κομματική στήριξη στον ακατάλληλο κατά γενική παραδοχή Χρήστο Μέτιο, φαίνεται όμως ότι η εδώ παρουσία του όχι μόνο δεν λειτούργησε ενωτικά, αλλά είχε εντελώς το… αντίθετο αποτέλεσμα αφού:

1. Επέστρεψε από την Ιταλία ο πρόεδρος του ΕΒΕ Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ταξίδεψε κατευθείαν στη Δράμα, όπου είχε συναντήσεις με στελέχη και φίλους του από την Ξάνθη, την Καβάλα και φυσικά τη Δράμα, προκειμένου να συναποφασίσουν για την κάθοδό του ή όχι στις Περιφερειακές εκλογές του Μαϊου 2019.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στη  Δράμα. «Χριστόδουλε, κάντο όπως ο Τζιτζικώστας. Κατέβα υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με χρίσμα από τις τοπικές κοινωνίες του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Δράμας και της Καβάλας. Ήδη με τη θητεία του Μέτιου μετά το θάνατο του αείμνηστου Γ. Παυλίδη, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι τελευταία στις απορροφήσεις έργων, τελευταία στην εκτέλεση των προγραμμάτων και στις λοιπές δράσεις. Δεν πάει άλλο.

2. Στη συνάντηση και σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε ο Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου κ. Εξακουστός, που στράφηκε ανοιχτά κατά του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, υπενθυμίζοντας από τη μια τις ανακοινώσεις του εναντίον Περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Αναγέννησης κι από την άλλη, τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι, «δεν θα συνεργαστεί την δεύτερη Κυριακή με τους…αντάρτες»! Θα μπορέσει να μπει ο κύριος Μέτιος στην δεύτερη Κυριακή…; Ήταν το σχόλιο των υποτιθέμενων «ανταρτών»…Σημειώνεται ότι ο Εξακουστός στηρίζει την επιλογή Τοψίδη για τν Περιφέρεια ΑΜΘ…

3. Κύκλοι του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη απαντώντας στις κομματικές απειλές του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, στη χθεσινή σύσκεψη της Κομοτηνής αρκέστηκαν να σχολιάσουν τα παρακάτω: «Πρώτα ο Έβρος, η Ξάνθη, η Δράμα, η Καβάλα και η Ροδόπη και μετά τα κόμματα… Δεν θ’ αφήσουμε την Περιφέρεια ΑΜΘ και ιδιαίτερα τις αδικημένες ακριτικές περιοχές να «βαλτώσουν» κι άλλο στην στασιμότητα στην ανεργία και στην εγκατάλειψη! Δεν αντέχουμε κι άλλη «χαμένη» 4ετία!».

4.Εντός της εβδομάδας ο Χριστόδουλος Τοψίδης θα έχει συνάντηση και με την κίνηση των “5” Αντιπεριφερειαρχών της ΑΜΘ που αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης και έδωσαν «όρκο τιμής», να αντισταθούν στην κομματική επιλογή που έγραψε τις τοπικές κοινωνίες και τις αντιδράσεις στα παλιά της υποδήματα και έδωσε το χρίσμα στον Μέτιο, επειδή είναι ο “εκλεκτός” του γραφείου του Προέδρου. Ωστόσο οι επιτελείς του θεωρούν οτι θα πρέπει να προχωρήσει στην απόφασή του όπως εξ’ αρχής χάραξε….Ανεξάρτητος, αδέσμευτος και οραματιστής.

πηγή: ΜΑΧΗΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑