Εκδηλώσεις

Published on November 8th, 2018 | by fileto

0

Πεταλωτής και ΚΙΝΑΛ στην εκδήλωση Κοτζιά στην Κομοτηνή

“Μεγάλη χαλάστρα” έκανε στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην εκδήλωση – ομιλία του στην Κομοτηνή με το κίνημα Πράττω στο Ρεξ χθες βράδυ Τετάρτης!

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις μεσαίες θέσεις καθόταν ο υπουργός του ΓΑΠ Γιώργος Πεταλωτής ενώ στις πρώτες δίπλα στον δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, κλείνοντας το μάτι στον Κοτζιά και το Πράττω για την επόμενη μέρα …εκτός ΣΥΡΙΖΑ!IMG_9496

«Όποιος θέλει να νιώθει τουρκογενής είναι δικαίωμα του αλλά η πλειοψηφία των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας είναι Ρομά και Πομάκοι και αυτό ο Ερντογάν θα πρέπει να το έχει πάντα υπόψη του», σημείωσε ο πρώην ΥΠΕΞ

«Η Θράκη είναι Ελλάδα με όλους τους πληθυσμούς διαφορετικής θρησκείας» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου προκειμένου να παραχωρήσει ομιλία στην εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ με θέμα «Ελλάδα – Θράκη.. Δημοκρατία. Σημασία της πολιτικής».

Αναφερόμενος στη Θράκη και ιδιαίτερα στο κομμάτι της μειονότητας, ο πρώην ΥΠΕΞ σημείωσε ότι οι Πομάκοι και οι Ρομά της περιοχής καταπιέζονται από τρίτες δυνάμεις και η Ελλάδα οφείλει να σταθεί δίπλα τους και να προασπίσει τα δικαιώματα τους.

Παράλληλα, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον Ερντογάν λέγοντας πως «θα πρέπει να έχει πάντα υπόψη του ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Θράκης είναι Πομάκοι και Ρομά».

«Ο Ερντογάν έχει το μάτι του πάνω στη Θράκη και ο γιος του έρχεται συχνά για περιοδείες εδώ. Πάντα του εξηγούσα ότι στη Θράκη εμείς οι μη μουσουλμάνοι Έλληνες αγαπάμε τους μουσουλμάνους μας, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες που είχαν πολλές φορές από κυβερνήσεις που δεν τους αντιμετώπισαν με τον τρόπο που έπρεπε ‘’αυγάτισαν’’, έφτασαν από 60-70.000 σε 140.000. Αντίθετα, οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Τουρκίας από μισό εκατομμύριο έγιναν 2.500 γιατί τους καταδίωξαν, άρα θα έπρεπε να μην τον απασχολεί με αυτόν τον τρόπο η Θράκη αλλά αντιθέτως να φερθεί αυτοκριτικά.

Όποιος θέλει να νιώθει τουρκογενής είναι δικαίωμα του αλλά η πλειοψηφία των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας είναι Ρομά και Πομάκοι και αυτό ο Ερντογάν θα πρέπει να το έχει πάντα υπόψη του. Εμείς στην πολιτική μας δεν θα πρέπει να τους αφήνουμε να καταπιέζονται από τρίτες δυνάμεις. Πρέπει να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και στην εκπαίδευση τους», σημείωσε ο πρώην ΥΠΕΞ.

 

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Τον πρώην υπουργό προλόγισε η Κούλα Παπαδριέλλη, ενώ την ομιλία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Γιάννης Γκαράνης,  ο αντιδήμαρχος Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, το στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ Τάκης Χαρίτου, η επικεφαλής δημοτικής παράταξης Ελένη Λαφτσή, ο δημοτικός σύμβουλος Τζιχάν Ιμάμογλου, ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής, ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Κατσιμίγας και άλλοι.

φωτο: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑