Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 13th, 2018 | by fileto

0

«Χοντρές» καμπάνες σε διακινητές λαθρομεταναστών

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Καθημερινή, συνολικές ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 36 έως και 290 …χρόνια(!) επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον περυσινό Απρίλιο κοντά στον Ίασμο Ροδόπης και στοίχισε τη ζωή σε μετανάστη από το Ιράν, υπόθεση ανάλογη με το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε προ ημερών στα Βρασνά Θεσσαλονίκης όπου έχασε τη ζωή του ένα 4χρονο προσφυγόπουλο.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στο κύκλωμα συνολικά εννέα παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, από την Τουρκία έως τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, κατά το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους, ανάμεσά στις οποίες και εκείνη με τον νεκρό μετανάστη.

Με την ποινή της κάθειρξης των 290 ετών τιμωρήθηκε ένας Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται να είχε «πρωταγωνιστικό» ρόλο στη δράση του κυκλώματος, ενώ Έλληνας συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 69 ετών.

Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε σε Μολδαβό κατηγορούμενο κάθειρξη 36 ετών, ποινή που προστέθηκε στην κάθειρξη 85 χρόνων με την οποία τιμωρήθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την περίπτωση του θανατηφόρου τροχαίου στον Ίασμο, όπου ο ίδιος ήταν οδηγός του οχήματος.

Στους τρεις παραπάνω το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό τού πρότερου έντιμου βίου, χάρη στο οποίο, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, “έσπασαν” τα ισόβια. Οι ίδιοι συνήγοροι διευκρίνισαν ότι από το σύνολο των ποινών, εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ένας ακόμη άνδρας, υπήκοος Μολδαβίας, που τελικώς κρίθηκε αθώος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑