Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 29th, 2018 | by fileto

0

Δεν είμαστε μαριονέτες, τονίζουν Θάσιοι μαθητές

Πέρα από την συμβολική κατάληψη στην οποία προχώρησαν χθες οι μαθητές του ΓΕΛ Θάσου εξέδωσαν και μια ανακοίνωση που τα λέει όλα και απαντά σε όσους αφήνουν υπονοούμενα για «φασιστάκια» και ακροδεξιά στοιχεία στα σχολεία μας.

Η ανακοίνωση που ουσιαστικά είναι ένα ψήφισμα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Λιμένα αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει τα εξής:

«Δεν είμαστε μαριονέτες κανενός πολιτικού κόμματος»

«Σήμερα, 29/11/2018, ορίστηκε ως πανελλήνια μέρα κατάληψης, ώστε οι μαθητές να δείξουν την αντίθεσή τους προς το Μακεδονικό ζήτημα. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και εμείς να λάβουμε μέρος σε αυτήν την δράση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολιτικά πρόσωπα να μας χαρακτηρίσουν φασίστες καθώς και άτομα άβουλα και προσκολλημένα στον ψηφιακό κόσμο. Έτσι και εμείς με την σειρά μας ερχόμαστε να στηρίξουμε τις απόψεις μας και να κάνουμε την φωνή μας να ακουστεί ως ανερχόμενοι ενεργοί πολίτες.

Το Μακεδονικό Ζήτημα ξεκίνησε από τα τέλη του 19ου αιώνα και συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και σήμερα χωρίς να έχει παρθεί μια ουσιαστική απόφαση που να βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες και τα κράτη που εμπλέκονται. Εμείς ως Μακεδόνες πολίτες υποστηρίζαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η Μακεδονία είναι μόνο μία και ελληνική. Αυτό φαίνεται μέσα από τα γεγονότα μιας μακροχρόνιας ιστορίας που έχει ρίζες πιο βαθιές από αυτές του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αρχικά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε μαριονέτες κανενός πολιτικού κόμματος. Είμαστε η νεολαία που εκφράζει τα άγχη, τους προβληματισμούς αλλά και την αντίθεση της για αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα το μέλλον μας. Σαν γενιά χαρακτηριζόμαστε ως «πρόβατα» δίχως δικιά μας βούληση και εύκολα κατευθυνόμενα από τα Μ.Μ.Ε. Σας πληροφορούμε ότι ενδιαφερόμαστε για την χώρα μας, το μέλλον μας και τα δικαιώματά μας.

Η σημερινή συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αφύπνιση των αρχών του κράτους με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίησή τους. Σκοπός μας δεν είναι οι υλικές ζημιές ούτε να θίξουμε τους καθηγητές μας. Ήταν μια συλλογική απόφαση της μαθητικής μας κοινότητας για να ακουστούν οι ανησυχίες μας με τον δικό μας τρόπο.

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε σαν χώρα, να υπερασπιστούμε την ιστορία μας και να αποκτήσουμε ενεργό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας μας και ειδικότερα σε αποφάσεις που επηρεάζουν την ομογένεια μας σαν λαό. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και αν φασισμός θεωρείται να αγαπάς και να υποστηρίζεις την χώρα σου τότε δεχόμαστε τον όρο»!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑