Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 14th, 2018 | by fileto

0

Αθώοι οι 8 συλληφθέντες στα Τενάγη για τον αγωγό ΤΑΡ!

Για μια στιγμή ήταν η ένταση τέτοια στην διάρκεια της δίκης που έγινε σ’ημερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο Μονομελές της Καβάλας, που ο Ιταλός ακτιβιστής και αλληλέγγυος «Yπάτιος» Αντόνιο Λουρσέρι από το Λέτσε, ένοιωσε αδιαθεσία, ευτυχώς χωρίς συνέχεια!

Τελικά η δίκη που έγινε χωρίς απρόοπτα και εντάσεις ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι και μετά από δύο αναβολές που είχαν προηγηθεί το δικαστήριο αποφάσισε ότι όλοι οι συλληφθέντες, και οι οκτώ δηλαδή είναι αθώοι και δεν παρεμπόδισαν το έργο του αγωγού ΤΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι οι 8 (Νίκος Ξανθόπουλος, Μανώλης Κελαϊδάκης, Σπύρος Προυσάεφ, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης, Σάββας Μυλωνίδης, Θέμης Καπλακίδης και ο Ιταλός αλληλέγγυος «Yπάτιος» Αντόνιο Λουρσέρι από το κίνημα NO TAP) είχαν συλληφθεί  για παρακώλυση των εργασιών του αγωγού TAP στην περιοχή πάνω από το Νέο Ζυγό.

Η δίκη ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι ο μηχανικός του TAP, δεν παρίστατο στη διαδικασία ως πολιτικός ενάγων, επικαλούμενος λόγους υγείας, γι αυτό και διαβάστηκε η πρώτη του κατάθεση. Απολογήθηκαν και οι 8 κατηγορούμενοι και αγόρευσαν οι 5 δικηγόροι που τους εκπροσωπούν.

Στην κορύφωση της διαδικασίας, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, πρόταση η οποία υιοθέτησε το προεδρείο.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε για λίγο η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, αλλά μέχρι το τέλος οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Μάκης Παπαδόπουλος, Άρης Βέρρος, Βαγγέλης Παππάς, μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Λαϊκής Ενότητας κ.α.

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας εκπρόσωπος της Αστυνομίας, κατέθεσε πρώτος.

Ο μηχανικός του TAP, δεν παρίστατο στη διαδικασία ως πολιτικός ενάγων, επικαλούμενος λόγους υγείας και αντ’ αυτού διαβάστηκε η πρώτη του κατάθεση. Απολογήθηκαν και οι 8 κατηγορούμενοι και αγόρευσαν οι 5 δικηγόροι που τους εκπροσωπούσαν.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, πρόταση η οποία υιοθέτησε το προεδρείο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑