Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 11th, 2019 | by fileto

0

Επιμένει στο θέμα της κάνναβης ο Αναστασιάδης

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθ. κ. Χαράλαμπο Κασίμη είχε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΟΤΔ LEADER και Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Μιχάλης Σκορδάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και επιβεβαιώθηκε η άριστη σχέση συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.& nbsp;

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ανάδειξης του Γεωθερμικού Πεδίου Ακροποτάμου και της σχεδιαζόμενης επένδυσης με την καλλιέργεια φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης, για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Κασίμης. Επίσης, ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καβάλας, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις επιλέξιμες προτάσεις για χρηματοδότηση από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν. Καβάλας, αλλά και στην πρόσκληση για τις πράξεις Δημοσίου Χαρακτήρα στο πλαίσιο του υπομέτρου 19.2 (CLLD/LEADER) του ΠΑΑ 2014 – 2020.

Μάλιστα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η πρόσκληση για τις πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τις πράξεις δημόσιου χαρακτήρα υποβλήθηκαν 38 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 6.428.635,36 Ευρώ.

Ο προϋπολογισμός των προτάσεων αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, όμως μετά από παρέμβαση του Δημάρχου και Προέδρου της ΑΝΚΑ κ. Αναστασιάδη που βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Γ.Γ. του Υπουργείου, υπήρξε δέσμευση για υπερκάλυψη ώστε να καλυφθεί το ενδιαφέρον.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑