Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 15th, 2019 | by fileto

0

Χτύπησε στη μπίντα του λιμανιού Καβάλας ο Πήγασος

Αναστάτωση προκλήθηκε περίπου στις 12.45 της Τρίτης 15 Ιοανουαρίου 2019, όταν το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος» προσέκρουσε κατά τη διάρκεια πρόσδεσης στη μπίντα του λιμανιού της Καβάλας χωρίς να υπάρξει τραυματισμός επιβατών και μελών του πληρώματος, ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και ρύπανση της θάλασσας.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο – Αγ. Ευστράτιος – Μύρινα – Καβάλα και επρόκειτο στις 16.00 να κάνει το αντίστροφο προς Λαύριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πότε θα αναχωρήσει.

Τη στιγμή του ατυχήματος στη περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ, ενώ από την πρόσκρουση προκλήθηκε ζημιά στην αριστερή πλευρά του πλοίου.

Στο λιμένα Καβάλας αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 49 επιβάτες, 11 ΙΧ αυτοκίνητα και 6 φορτηγά, ενώ αναμένουν να επιβιβαστούν 64 επιβάτες, 19 ΙΧ αυτοκίνητα και 9 φορτηγά.

Έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διενεργεί το Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ έχει απαγορευτεί ο απόπλους του πλοίου μέχρι να πιστοποιηθεί ότι μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο με τελικό προορισμό το Λαύριο


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑