Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 21st, 2019 | by fileto

0

Πατσουρίδης κατά Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το Τέμενος!

“Σχεδόν δυο χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την καταστροφική πυρκαγιά του Τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Οθωμανικής περιόδου που εγκαινιάστηκε στις αρχές του 15ου αιώνα και μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο οι εργασίες καθαρισμού του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του μνημείου και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί ούτε καν οι μελέτες για τις απαραίτητες εργασίες.

«Το μόνο που βλέπουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι συνεργεία των 3-4 ατόμων να προχωρούν σε μικροεργασίες εντός του μνημείου».

«Δυστυχώς, η αποκατάσταση του μνημείου γίνεται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Αν και η υπουργός Πολιτισμού είχε έρθει άμεσα στο Διδυμότειχο, όταν είχαμε την καταστροφική πυρκαγιά, πριν από δύο χρόνια και μας είπε ότι η αποκατάσταση του μνημείου θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου, δεν είχαμε κάποια ουσιαστική εξέλιξη μέχρι σήμερα. Έχω πολύ συχνή και καλή επικοινωνία με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά, δε μου παρουσιάζουν κάποιο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης», σημειώνει ο κ. Πατσουρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μελέτες είναι άμεση, ενώ όπως υποστηρίζει, υπάρχουν τα χρήματα για την αποκατάσταση του μνημείου από κονδύλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Ρωτήστε τον κύριο Περιφερειάρχη δήμαρχε γιατί δεν προχωρούν οι εργασίες…


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑