Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 22nd, 2019 | by fileto

0

Έγκλημα να χωρίζεται η Μακεδονία από τη Θράκη

Ως μια επιζήμια και ετεροβαρή συμφωνία που είναι αποτέλεσμα μιας κακής διαπραγμάτευσης, χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην υπουργός και καθηγητής νομικής, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο GrTimes.gr και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

«Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μιας κακής διαπραγμάτευσης. Αφήνει ανοιχτά ζητήματα που η Ελλάδα και η περιοχή θα τα βρουν στο μέλλον μπροστά τους» τονίζει ο κ. Στυλιανίδης στην εκπομπή “SamTimes” και προσθέτει πως όποιος διαβάσει το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και όχι τη μετάφραση συμπεραίνει πως μέσα από τις προβλέψεις της γίνεται η παραδοχή αναγνώρισης Μακεδονικού έθνους.

«Ότι δεν ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να το διαλύει» επισημαίνει ο πρώην υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να προκαλέσει ο πρωθυπουργός, πρόωρες εκλογές. Αναφέρεται επίσης στην κρισιμότητα που έχει το ζήτημα της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές, λέει ποια είναι η γνώμη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ «καυτηριάζει» το γεγονός ότι ο Α.Τσίπρας εκτελεί και χρέη υπουργού εξωτερικών.

Ακόμη κάνει λόγο για «εγκατάλειψη» της Θράκης και της Μακεδονίας από την κυβέρνηση, λέγοντας πως «χωρίς τη Βόρειο Ελλάδα, δεν υπάρχει Ελλάδα», μιλάει για την παρεμβατική πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη, εξηγεί γιατί είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και αναφέρεται στην περίοδο που ήταν υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων στο πως και στο γιατί είχε κάνει μυστική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και στο πως ξεκίνησε ο ίδιος και πως κατέληξε σήμερα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Μας κάνει γνωστό τέλος, με ποιον τρόπο χρηματοδότησε μόνος του, το διδακτορικό του στη Γερμανία, αλλά και ποια ήταν η πολυτιμότερη συμβουλή που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑