Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 23rd, 2019 | by fileto

0

Με τους οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα ο Νίκος Ξανθόπουλος

Εξέπληξε η εικόνα του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Νίκου Ξανθόπουλου σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, στο καφέ Μαρκίζα, να κάθεται στο ίδιο τραπέζι της συνέντευξης – παρουσίασης του συνδυασμού του «Συνεργασία» με τον εκπρόσωπο Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσης», των οπαδών του Αρτέμη Σώρρα, Ιωάννη Μόμτσο!

Επισημαίνοντας τους κύριους λόγους που τον οδήγησαν στο να διεκδικήσει το τιμόνι του Δήμου Καβάλας ανέφερε: ”Πέρα από την κακή οικονομική συγκυρία, υπάρχει ένας εκλογικός νόμος, εγώ δεν συνηθίζω να μη λέω αυτά που έχω στο μυαλό μου, που θα οδηγήσει σε συνεργασίες το επόμενο σχήμα, το οποίο θα κινηθεί με τρεις – τέσσερις συνδυασμούς που θα αναλάβουν τις τύχες της πόλης για το επόμενο διάστημα”.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, αφού έκανε αναφορά στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις από τον ”Καποδίστρια”, τον ”Καλλικράτη” μέχρι και τον ”Κλεισθένη”, επισήμανε ότι ”το 2014 για συγκεκριμένους λόγους επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον συνδυασμό της κ. Τσανάκα. Είχαμε μιλήσει τότε για καθημερινότητα, διαφάνεια, αποδοτικότητα και σχέσεις με τον πολίτη”.

Η δημοτική μας κίνηση επιλέξαμε να ονομάζεται ”Συνεργασία”, γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο μέσα από συνεργασίες θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε τα πράγματα προς μια θετική κατεύθυνση για την πόλη”.

Ιδιαίτερη κριτική έκανε ο κύριος Ξανθόπουλος για τη στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, αναφέροντας ότι «άλλα συζητούσε, άλλα έλεγε κι άλλα έκανε στο θέμα της όδευσης…», αφήνοντας σαφή υπονοούμενα.

Και συνέχισε: «Η δημοτική αρχή όμως, σε θέματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον της περιοχής, για άλλα συζητούσε, άλλα έλεγε κι άλλα έκανε. Αναφέρομαι στο θέμα της όδευσης του ΤΑΡ. Η διοίκηση του δήμου Καβάλας το διαχειρίστηκε μέσα από τέσσερα ψηφίσματα κατά της προοπτικής όδευσης του αγωγού, συνεχίστηκε με τη λογική των ανταποδοτικών έργων κι άλλαξε τακτική. Υπήρξε αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και μπήκε σε υποθήκη μια περιοχή με εξαιρετικό αναπτυξιακό κι ιστορικό ενδιαφέρον”, συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού ”Συνεργασία”.

”Πρέπει να βρούμε τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ αυτών των συνδυασμών που θα είναι μετά τον Σεπτέμβριο και να συνεργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων και μόνο. Είναι σημαντικό να συζητηθεί πως θα εκτελεστούν τα προγράμματα μας. Θα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις ή θα αναμασούμε την περιμετρική, το παλιό νοσοκομείο, τη γέφυρα που έπεσε κτλ. Εμείς σαν δημοτική κίνηση θα κάνουμε τρεις ακόμη παρουσιάσεις, δηλαδή μια ακόμη στη Δ.Ε. Καβάλας, μια στη Δ.Ε. Φιλίππων και μια κεντρική που θα αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας και πως αυτά που λέμε θα υλοποιηθούν”, υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑