Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 30th, 2019 | by fileto

0

Έκαναν την κάβα τους… από ξένα ράφια

Ένα ζευγάρι είχε οργώσει τη Βόρειο Ελλάδα, έμπαινε μέσα σε σούπερ μάρκετ και έκλεβε κυρίως αλκοολούχα ποτά.

Η χάρη τους έφτασε μέχρι και στη Καβάλα σε σούπερ μάρκετ της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ) και σε άλλες πόλεις της περιοχής μας, Ξάνθη, Δράμα, Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την αστυνομία,, εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, 16 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του έτους 2018, από σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 50χρονος τον Οκτώβριο του 2018 αφαίρεσε από δύο καταστήματα σούπερ μάρκετστα Γρεβενά πλήθος φιαλών αλκοολούχων ποτών.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών, καθώς και από την οργάνωση και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, προέκυψε ότι ο 50χρονος από κοινού με 45χρονη αλλοδαπή διέπραξαν, εκτός από τις ανωτέρω κλοπές, ακόμη 14 κλοπές, εκ των οποίων 10 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα, και από άλλα σούπερ μάρκετ σε Θεσσαλονίκη (Πυλαία, Θέρμη, Σίνδος και Πεύκα), Νεάπολη – Καβάλας, Αλεξάνδρεια – Ημαθίας, Αριδαία και Γιαννιτσά Πέλλας, Σέρρες, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ειδικότερα, οι δυο αλλοδαποί χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, τουλάχιστον από 10 Σεπτεμβρίου έως τέλη μηνός Νοεμβρίου 2018, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών φιαλών διαφόρων αλκοολούχων ποτών από καταστήματα σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι εισέρχονταν σε καταστήματα σούπερ μάρκετ που είχαν προεπιλέξει και προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαιρούσαν τμηματικά φιάλες αλκοολούχων ποτών, αποκρύπτοντας αυτές εσωτερικά των ενδυμάτων τους, αφού προηγουμένως αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα, όπου αυτά υπήρχαν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 50χρονος και η 45χρονη, αφαίρεσαν συνολικά 400 περίπου φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής χρηματικής αξίας 6.500 ευρώ. Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και την ύπαρξη συνεργών τους.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑