Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 3rd, 2019 | by fileto

0

Οι Φίλιπποι σε ηγετική θέση στον θρησκευτικό τουρισμό…

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος, για την αξιοποίηση του μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Δεν έχουμε πρόβλημα να συμμετέχει ο Δήμος μας σε σύμφωνα συνεργασίας για τον θρησκευτικό τουρισμό, όπως αυτό που υπέγραψε η διοίκηση του Δήμου με τον Δήμο Κορίνθου πριν από λίγες ημέρες.

Όλα όμως γίνονται “ξεκάρφωτα” και αποσπασματικά, επειδή κάποιοι άλλοι πήραν την πρωτοβουλία να γίνουν.

3 χρόνια τώρα, τα βήματα που έχει κάνει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας σχετικά με την αξιοποίηση των Φιλίππων ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ είναι ελάχιστα, χωρίς οργάνωση και χωρίς προγραμματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η σημερινή διοίκηση του Δήμου:

  • δεν έχει κάνει ούτε καν το πρώτο βήμα, που είναι η σύσταση του φορέα διαχείρισης του Μνημείου των Φιλίππων. Μπορεί η σύσταση του φορέα να είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά η πολιτική βούληση, η πίεση και η διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
  • δεν έχει κάνει κανένα σχεδιασμό για την τουριστική ή άλλη αξιοποίηση του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Πώς θα αρχίσουν να προκύπτουν οφέλη για την τοπική οικονομία, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις; Πώς θα καλλιεργηθεί η σχέση των πολιτών με την ιστορική και πολιτισμική αξία του Μνημείου;
  • δεν μας έχει παρουσιάσει ποτέ συγκεκριμένα στοιχεία και χειροπιαστά αποτελέσματα για τα οφέλη από τις συμμετοχές του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις (κυρίως του εξωτερικού) και από τη συνεργασία με ξένους φορείς στην περιοχή μας για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού. Αλήθεια, εκείνος ο κύριος Φούχτελ τι απέγινε;

5 χρόνια τώρα, παρακολουθούμε άφθονες φωτογραφίες με χαμόγελα, συνεντεύξεις τύπου, ανακοινώσεις, δηλώσεις και ανταλλαγές δώρων, ταξίδια στις εκθέσεις του εξωτερικού.

5 χρόνια τώρα, βλέπουμε να ξοδεύονται πολλά χρήματα αλλά με ΜΗΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Η διοίκηση του Δήμου, αντί να δουλέψει για να αποκτήσουν οι Φίλιπποι ηγετική θέση στον θρησκευτικό τουρισμό, ακολουθεί πρωτοβουλίες που κάνουν άλλοι φορείς και Δήμοι σαν «φτωχός συγγενής».

 

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ:

Με σχέδιο, με οργάνωση, με τεχνογνωσία, μαζί με ολόκληρη την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, βάζουμε στόχο:

  • να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε το Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων προς όφελος της προβολής και της ανάπτυξης του τόπου μας
  • να αποκτήσουν οι Φίλιπποι ηγετική θέση στον θρησκευτικό τουρισμό.

ΥΣ: Μέσα από την αξιοποίηση των Φιλίππων ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ μπορούμε να συμβάλουμε και στην προβολή της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Είναι λοιπόν και πατριωτικό μας καθήκον να αξιοποιήσουμε τους Φιλίππους. Κάτι που η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν μπόρεσε να το αντιληφθεί».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑