Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 16th, 2019 | by fileto

0

Προσοχή στην εκπαίδευση τονίζει ο Κατσιμίγας

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ.

Δεν έπαψε να μας ξαφνιάζει το Υπουργείο Παιδείας. Στο Νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου (προθεσμία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου) εμφανίζονται προτάσεις που μας βρίσκουν αντίθετους. Σας παραθέτω το κείμενο που ανάρτησα στη σχετική σελίδα της διαβούλευσης:

«Το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών θα πρέπει να δημιουργηθεί και ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Κομοτηνή όπου λειτουργεί ήδη αντίστοιχο τμήμα Γλωσσάς Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Η συνεχιζόμενη δημιουργία νέων τμημάτων σε Μητροπολιτικά κέντρα δεν συμβάλει στην πολιτιστική και ακαδημαϊκή αποκέντρωση και τη ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Επίσης η δημιουργία Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου στη Δράμα ήταν πάγιο αίτημα και του ΤΕΙ ΑΜΘ και της τοπικής Κοινωνίας.

Η δε χρησιμότητα του είναι αυταπόδεικτη. Η νομοθετική εξουσία σε θέματα ακαδημαϊκής αποκέντρωσης θα πρέπει να αποκτήσει και άλλες οπτικές»

Μήπως πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στη διαβούλευση, να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας και ενώσουμε τις προσπάθειες μας;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑