Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 18th, 2019 | by fileto

0

Γιατί τον Πέτροβιτς στο απυρόβλητο κύριε Μέτιο;

Με μια λιτή ανακοίνωση η οποία έρχεται μια μέρα μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση του Χριστόδουλου Τοψίδη, όπου συμμετείχε και ανακοινώθηκε το όνομα του Θεόδωρου Μαρκόπουλου, ως υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος του αφαιρεί αρμοδιότητες.

Αναφέρει στο κείμενο της ανακοίνωσής του: «Ανάκληση αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας, και ανατίθενται στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Η απόφαση θα έχει ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στο ΦΕΚ».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρώτο είναι γιατί ο Χρήστος Μέτιος δεν κάνει το ίδιο εδώ και μια βδομάδα με τον αντιπεφερειάρχη Έβρου Δημητρη Πέτροβιτς που ανακοίνωσε μάλιστα την κάθοδό του στις εκλογές με δικό του συνδυασμό.

Γιατί επιλέγει τον Κώστα Αντωνιάδη δίνοντάς του ουσιαστικά αρμοδιότητες στην ΠΕ Καβάλας σε μια περίοδο που ο τουρισμός είναι στο φόρτε του.

Τέλος γιατί ο κύριος Μέτιος επιλέγει την σύγκρουση μια βδομάδα πριν έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοχή και μάλιστα σε μια περίοδο με εξαιρετικά βεβαρυμμένο το κομματικό κλίμα στην περιοχή!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ” ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

 Είναι πλέον προφανής ο πανικός που διακατέχει τον Περιφερειάρχη

 

Αναφορικά με την απόφαση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστου Μέτιου για την ανάκληση όλων των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταβιβαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο δηλώνουμε τα παρακάτω:

«Μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ να ανακαλέσει τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κου Θεόδωρου Μαρκόπουλου, «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας…..».

Είναι πλέον προφανής ο πανικός που διακατέχει τον Περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί ως «αφεντικό» και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ που υποχρεούται να διοικήσει έως τις 30 Αυγούστου 2019 με το υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Περιφερειάρχης δεν έπραξε το ίδιο και στη περίπτωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος από τις 29-10-2018 έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό «Νέα Περιφέρεια»;

Βεβαίως, αν ο Περιφερειάρχης είχε την ικανότητα να διοικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν θα είχε απομείνει μόνος, αναμένοντας «από μηχανής Θεούς» να τον επανεκλέξουν

Άλλωστε για όλες αυτές τις αήθεις πολιτικές του επιλογές θα λάβει σύντομα την αρμόζουσα απάντηση από τον λαό της Περιφέρειας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑