Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 18th, 2019 | by fileto

0

Ξυλοδαρμός γιατρού στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μετά την κατάληξη ενός 75χρονου ασθενή, που νοσηλεύονταν στην Ουρολογική Κλινική.

Μετά τον θάνατο του 75χρονου ο εφημερεύων ιατρός ζήτησε από τους συγγενείς του θανόντος κάποια έγγραφα προφανώς για να εκδώσει το απαραίτητο πιστοποιητικό θανάτου.

Μέχρι τότε δεν είχε συμβεί το παραμικρό, αλλά την επομένη ημέρα το πρωί του Σαββάτου ένας άνδρας από το συγγενικό περιβάλλον του θανόντος, επιτέθηκε στον γιατρό και μετά το φραστικό «λούσιμο» χειροδίκησε εναντίον του.

Και δεν τελείωσε εκεί το περιστατικό αλλά ακολούθως οι συγγενείς του θανόντος πήγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας από όπου ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του δικού τους ανθρώπου που κατέληξε για να προχωρήσουν στα δέοντα μια και πιστεύουν ότι υπήρχαν ιατρικές παραλείψεις.

Οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο, βρήκαν τον γιατρό «που τις έφαγε», και τους είπε ότι δεν προτίθεται να στραφεί εναντίον τους για την χειροδικία.

Μετά από το συμβάν την μεθεπόμενη μέρα, δηλαδή σήμερα πρωί της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο των νοσοκομειακών γιατρών και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτης «επιτίθεται» με τρόπο ανοίκειο σε ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και αύριο την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα αναλυθεί το περιστατικό, θα καταδικαστεί και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η προσφυγή του ιδρύματος, κατά του δράστη του ξυλοδαρμού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑