Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 19th, 2019 | by fileto

0

Κόντρα Κώστα Μορφίδη κατά Μακάριου Λαζαρίδη

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Καβάλα, Κώστας Μορφίδης φαίνεται ότι βρήκε δίδυμο και συνεχίζει την βεντέτα με τον Μακάριο Λαζαρίδη και αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του για την κατάσταση του νοσοκομείου Καβάλας επί ημερών της ΝΔ και επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον υποψήφιο βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ, να βρει άλλο πεδίο να ασχοληθεί.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Μορφίδης: «Στο τελευταίο δελτίο τύπου-μνημείο θράσους του εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομό Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη γίνεται εκ νέου αντιληπτό ότι ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η πραγματικότητα δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ-ΜΑΚΑΡΙΟΣΟ κ. Λαζαρίδης ανακάλυψε ότι η δημόσια υγεία έχει ελλείψεις προσωπικού και πολλά προβλήματα! Και το κατάλαβε αυτό με μία επίσκεψη στο νοσοκομείο Καβάλας! Βέβαια, ξέχασε να θυμίσει ότι επί ημερών ΝΔ σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κενών θέσεων στα νοσοκομεία μας, η απομάκρυνση σε μία νύχτα 2.500 γιατρών, οι συγχωνεύσεις και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Ψιλά γράμματα.

Θυμήθηκε, που λέτε, ο κ. Λαζαρίδης τις ελλείψεις εξοπλισμού. Ξέχασε να πει για την περικοπή περίπου του 50% των δαπανών για το Νοσοκομείο Καβάλας επί ημερών τους. Ήταν τότε που ο κ. Λαζαρίδης ερχόταν στην πόλη μας μόνο για τα καλοκαιρινά του μπάνια. Ξέχασε και άλλα ο μοναδικός υποψήφιος βουλευτής που ανακοινώθηκε στο νομό μας.

Ξέχασε να θυμίσει την πρόταση της ΝΔ για επαναφορά του μέτρου 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις από το δημόσιο. Αλήθεια, πώς θα καλύψει τα κενά που θα προκληθούν; Με κάποιο μαγικό τρόπο που μόνο η ΝΔ γνωρίζει. Αλλά θα μας τον δείξει όταν θα γίνει κυβέρνηση. Θα αργήσει βέβαια αυτή η μέρα, αλλά δεν βαριέσαι. Ξέχασε να πει για το τεράστιο ποσό που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση από το ΕΣΠΑ για το νοσοκομείο Καβάλας ύψους (κρατηθείτε) 300.000 ευρώ! Σήμερα, αυτή η κακή διοίκηση πήρε μόλις 4 εκ. (συν 3,7 λίαν συντόμως). Επίσης, δεν θυμόταν ότι επί ημερών τους το αποθεματικό του νοσοκομείου Καβάλας έφτανε στο δυσθεώρητο ποσό του 1,3 εκ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2017 μόλις στα 12,47 εκ. Για να το λήγουμε εδώ. Ο κ. Λαζαρίδης, αγκαζέ με τον μακρύ βραχίονα της ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο Καβάλας, θυμήθηκε τη δημόσια υγεία προεκλογικά.

Του προτείνω να βρει άλλο πεδίο να ασχοληθεί, γιατί στον τομέα της Υγείας το κόμμα του, όταν κυβέρνησε, άφησε στάχτες και αποκαΐδια. Πάνω στα ερείπια προσπαθούμε να χτίσουμε ένα αξιοπρεπές, λειτουργικό, σύγχρονο, ανοιχτό σε όλους δημόσιο σύστημα υγείας. Η ΝΔ, ευτυχώς, θα αργήσει να ξαναγίνει κυβέρνηση και μέχρι τότε θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑