Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 4th, 2019 | by fileto

0

Αντίθετη η Ελληνική Αυγή με την αναστύλωση του Τεμένους Βαγιαζήτ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΙΟΥ

Αφορμή ανάδειξης του μέχρι τώρα σχεδιασμού, ο οποίος περιλαμβάνει την ανάδειξη πέντε θρησκευτικών μνημείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω ΕΣΠΑ, ήταν η επερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Αναστάσιος Ναθαναηλίδης, στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κος Ναθαηνλίδης διερωτήθηκε σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης του τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, κατηγορώντας την διοίκηση ότι “η πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων δεν έχει σχέση με αυτό το έργο”, και ζητώντας μεταξύ άλλων “να δοθούν τα λεφτά για την ανάδειξη χριστιανικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων”.

Ρώτησε επίσης, ποια είναι τα αντίστοιχα κονδύλια που έχουν δοθεί για χριστιανικά και βυζαντινά μνημεία.

“Διαφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σας”, απάντησε ο Χρήστος Μέτιος, ο οποίος για το ένα σκέλος της απάντησης σημείωσε πως “στον τόπο μας κατοικούν και συμπολίτες μας με άλλη θρησκεία. Πρέπει να τους διευκολύνουμε να ασκήσουν το θρησκευτικό τους καθήκον, όχι να δημιουργούμε προβλήματα”. Για το δεύτερο σκέλος της απάντησης σημείωσε ότι “είναι μία σειρά από μνημεία και υπάρχουν κι άλλα που θα ακολουθήσουν. Η απόφαση αυτή δεν είναι απλώς σωστή, αλλά είναι η κεντρική πολιτική μας”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑