Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2019 | by fileto

0

Κόντρα στα θηρία και η Λαφτσή!

Το δίλλημα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου έθεσε η Ελένη Λαφτσή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της διακήρυξης του συνδυασμού «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» την Κυριακή 3 Μαρτίου. «Το μόνο πραγματικό δίλημμα που θα έχουν μπροστά τους οι πολίτες, είναι να επιλέξουν ανάμεσα σε μια Δημοτική Αρχή χωρίς όραμα, με λογική απλής διαχείρισης  ή σε μια Δημοτική Αρχή που θα αφουγκράζεται τις κοινωνικές ανάγκες, θα υπερασπίζει τα δημόσια αγαθά και θα σχεδιάζει, με τη συμμετοχή των πολιτών» είπε η κ. Λαφτσή.

Άσκησε δριμεία κριτική στην Δημοτική Αρχή για «την κατάσταση στην πόλη που μας πληγώνει», ελλείψει βασικών υποδομών και διακριτών ανισοτήτων ανάμεσα σε οικισμούς και συνοικίες προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές της διοίκησης εξαντλήθηκαν αποκλειστικά σε μια διαχειριστική αντίληψη αντιμετώπισης των δημοτικών πραγμάτων, χωρίς έμπνευση και σχέδιο για την επόμενη μέρα».

Κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου για αλαζονεία και εγωισμό καθώς, όπως είπε, «οχυρώθηκαν πίσω από την ασφάλεια του υπερσυγκεντρωτικού δημαρχοκεντρικού συστήματος άσκησης διοίκησης, αγνοώντας άλλες γόνιμες και δημιουργικές προτάσεις» ενώ άφησε ταυτόχρονα σαφέστατες αιχμές για τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το δημοτικό συμβούλιο το πραγματικό κέντρο όλων των πολιτικών αποφάσεων του Δήμου που καθορίζουν τις τύχες των συνδημοτών μας και που βέβαια δεν ήταν μέχρι τώρα. Δεσμευόμαστε να αναβιώσουμε με ουσιαστικό τρόπο τις λαϊκές συνελεύσεις και την ουσιαστική εκχώρηση του ρόλου και των πόρων στα τοπικά συμβούλια. Δεσμευόμαστε στη δημόσια λογοδοσία του δημοτικού συμβουλίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα που δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα, αν και ήταν θεσμοθετημένη υποχρέωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε για δημοκρατική λειτουργία του Δήμου χωρίς διακρίσεις σε φίλους και ημέτερους, τόνισε ότι «προμετωπίδα μας είναι η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση» και κάλεσε τους πολίτες να συστρατευθούν γύρω της. «Απευθυνόμαστε σε όσες και όσους ακόμη ονειρεύονται, σε όσους οραματίζονται. Όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους», σημείωσε η κ. Λαφτσή.

πηγή: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑