Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 17th, 2019 | by fileto

0

Παραπλανητική σελίδα στο facebook καταγγέλει ο Μιχαηλίδης

Από τον δήμο Νέστου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:  «Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε πρόβλημα (θέμα) με δημόσια σελίδα-ομάδα στο Facebook, με την ονομασία ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ. Επειδή η ονομασία αυτή παραπέμπει σε επίσημη σελίδα του Δήμου Νέστου και κατά συνέπεια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μη αρμόδιους ή μη εξουσιοδοτημένους διαχειριστές, ζητήθηκε η αλλαγή της «παραπλανητικής» ονομασίας της ιστοσελίδας. Σε απάντηση δε της εύλογης αντίδρασης προστέθηκε η λέξη «πολίτες» κάτω από τη φράση ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ, χωρίς να μεταβάλλονται τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης σελίδας.

Σίγουρα η νέα Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Σάββας Μιχαηλίδης στηρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, της οποιασδήποτε άποψης στο πλαίσιο του Νόμου και της αξιοπρεπούς κριτικής. Δεν μπορεί όμως να επιτρέπει κατάχρηση της ονομασίας «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ» με τρόπο παραπλανητικό. Η ειδική νομική συνεργάτης του Δήμου ενημέρωσε τους διαχειριστές κατ’ αρχήν  τηλεφωνικά, με σκοπό τη διόρθωση της ονομασίας, αλλά και την αποφυγή δημιουργίας παράνομων ενεργειών.

Βασική αρχή της νέας Διοίκησης του Δήμου Νέστου και του Δημάρχου κ. Σάββα Μιχαηλίδη είναι η επίσημη ενημέρωση του πολίτη μέσω επίσημης σελίδας «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ», καθώς επίσης και η συλλογή προβλημάτων και παραπόνων από αρμόδιους που θα ασχολούνται με την επίλυση τους.

Άλλωστε η αναφορά σε ιστοσελίδα του Δήμου που να τη διαχειρίζεται μη εξουσιοδοτημένος είναι και η μοναδική πανελλήνια περίπτωση, η οποία θα έπρεπε να προβληματίσει τους διαχειριστές και να επέλθει η νομιμότητα. Αντί αυτού όμως επέλεξαν να παραπληροφορούν και να προσπαθούν κρυπτόμενοι στο πλήθος με αναφορές περί ψεύτικων απειλών σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν το αποτέλεσμα.

Σύντομα θα αντιληφθούν ότι η Δημοτική Αρχή Νέστου ούτε εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται, πόσο δε μάλλον δεν δέχεται απειλές. Η εφαρμογή του Νόμου και οι νομικές συνέπειες θα εφαρμοστούν καθώς δεν μπορεί κάτι που αφορά το όνομα του Δήμου Νέστου να επιτρέπεται σε οιονδήποτε να χρησιμοποιεί αυθαίρετα.

Η κριτική στη Δημοτική Αρχή πρέπει και μπορεί να γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο χωρίς τη ψευδαίσθηση που αποκομίζει κάποιος όταν γράφει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ότι απευθύνεται στη νόμιμη Αρχή και όχι στους διαχειριστές που εκπροσωπούν τον εαυτό του και το παρεάκι τους».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑