Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2019 | by fileto

0

Νεαροί αλλοδαποί διακινητές ακόμη και με μηχανάκια

Συνελήφθησαν χθές (5-11-2019), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, έξι (6) διακινητές, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 30, 28, 19 και 19 ετών και δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στον Έβρο, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους τέσσερις (4) διακινητές, ηλικίας 27, 20, 19 και 19 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφορά δεκαπέντε (15) μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 27 και 20 ετών, να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, καθώς και τους άλλους δύο 19χρονους δράστες, να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, υποδεικνύοντας το δρομολόγιο στα άλλα δύο οχήματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι:

οι δύο 19χρονοι δράστες εφοδίασαν τους συνεργούς τους με τα δύο οχήματα για την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών

για το ένα όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 30-10-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης

οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφεραν τα δύο οχήματα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχουν κλαπεί την 3-11-2019 από περιοχές της Αθήνας

Σημειώνεται ότι και οι τρεις οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Τελικά, το όχημα βρέθηκε ακινητοποιημένο σε παράδρομο της Εθνικής Οδού πλησίον του οικισμού Λουτρών, ενώ μετά από έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο οδηγό – διακινητή και τρεις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Φερών και Ξάνθης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑