Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2019 | by fileto

0

Πέρασαν Μεξικάνους οικολόγους για λαθρομετανάστες

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν προχθές το βράδυ στο Παλαιοχώρι Παγγαίου, όταν σε καφενείο του χωριού κατέφτασαν δύο νεαροί με σακίδια στην πλάτη ολίγον μελαχρινοί και μη γνωρίζοντας γρί ελληνικά.

Απευθύνθηκαν στους ηλικιωμένους θαμώνες ζητώντας τους τον δρόμο που οδηγεί στο Δασικό Χωριό Παγγαίου που βρίσκεται πάνω από το καστανοδάσος.

Η συνεννόηση δεν ήταν επαρκής και λίγο με την γλώσσα του σώματος και λίγο με την εσπεράντο τελικά κάποιοι τους έδειξαν  τον δρόμο για το βουνό.

Παράλληλα μόλις έφυγαν ορισμένοι τηλεφώνησαν στην αστυνομία (σύμφωνα με πληροφορίες) λέγοντας ότι δύο λαθρομετανάστες πέρασαν από το καφενείο και κατευθύνονται προς το δάσος.

Σήμανε συναγερμός και σε ντόπιους αστυνομικούς που ήταν εκτός υπηρεσίας, ενώ κάποιοι παράλληλα θέλησαν να ενημερώσουν και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Παγγαίου.

Σε αυτό το απίστευτο αλαλούμ που λάμβανε χώρα και τελικά για να μην πάθουν κάτι οι «παράξενοι επισκέπτες» άρχισαν να τους αναζητούν μέσα στην νύχτα και στο τσαφ τους πρόλαβαν στις παρυφές του βουνού και του δάσους.

Με τα λίγα και τα πολλά έμαθαν ότι ήταν οι δύο νεαροί Μεξικανοί οικολόγοι που ήθελαν να πάνε στο Δασικό Χωριό, έκαναν λάθος στον προσανατολισμό τους και τελικά βρέθηκαν στην άλλη πλευρά του Παγγαίου μια και ήταν οδοιπόροι.

Η κατάληξη ήταν να φιλοξενηθούν και να δειπνήσουν σε ταβέρνα της περιοχής και την άλλη μέρα να συνεχίσουν την πεζοπορία τους με κατεύθυνση την γειτονική Βουλγαρία!

Το όλο σκηνικό πέρα από την πλάκα που έχει, φανερώνει την ανησυχία των κατοίκων στα χωριά του Παγγαίου και όχι μόνο σχετικά με την εγκατάσταση λαθρομεταναστών μια και ιδιαίτερα στο Παλαιοχώρι έχει προκύψει φημολογία για εγκατάσταση μεταναστών σε κτήρια που παλιότερα φιλοξενούσαν βιοτεχνίες και σήμερα ανήκουν κατασχεμένα σε τράπεζες!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑