Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 24th, 2019 | by fileto

0

Αντιδρούν οι δικηγόροι στην υπόθεση της κλοπής

Απρόοπτες εξελίξεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της σκηνοθετημένης κλοπής των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας χρηματαποστολών στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Μετά μια μαραθώνια εξέταση των κατηγορουμένων η οποία αρχικά κατέληξε σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος μετά από ακόμη ένα κύκλο ανακρίσεων τελικά κατέληξε σε δίωξη για διακεκριμένη κλοπή.

Όλα αυτά γίνονται ξημερώματα  Τρίτης 24 Δεκεμβρίου 2019 στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν ενστάσεις μια και η διαδικασία υπερέβη τις 14 ώρες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο συνήγορος Σταύρος Καϊτατζής, ανέφερε ότι: “Εκδόθηκαν τα εντάλματα προσωρινής κράτησης και των τριών κατηγορουμένων και έτσι ολοκληρώθηκε μια μαραθώνια διαδικασία περίπου 14 ωρών. Η κατηγορία ξεκίνησε ως υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος του ποσού των 120.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για τον έναν κατηγορούμενο. Για τους λοιπούς υπήρχε το πλημμέλημα της οπλοκατοχής και η άμεση συνέργεια από κοινού σε κακουργηματική υπεξαίρεση. Προβάλαμε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε υποβληθεί έγκληση από την πλευρά της παθούσας εταιρείας. Όπως γνωρίζετε από 1 Ιουλίου 2019 η υπεξαίρεση διώκεται κατ’ έγκληση. Ωστόσο κρίθηκε συμπληρωματικά ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη για διακεκριμένη κλοπή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απολογηθούμε για δεύτερη φορά”.

Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της εταιρίας Security Παύλου Γκουρτζή τόνισε ότι δεν είχε υποβληθεί μήνυση από την πλευρά της παθούσας εταιρείας και σύμφωνα με το εν λόγω υπερασπιστικό σκεπτικό τόσο το ένταλμα σύλληψης όσο και οι λοιπές ανακριτές πράξεις στερούνται νομικού ερείσματος και οι συλληφθέντες έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι.

Μετά από αίτημα των συνηγόρων των τριών κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης του ποσού των 4,2 εκ. ευρώ από εταιρία φύλαξης χρημάτων στον Αμυγδαλεώνα, θέση για την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας αναμένεται να πάρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑