Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 26th, 2019 | by fileto

0

Η διακίνηση λαθρομεταναστών συνεχίζεται

Συνελήφθησαν Δευτέρα και Τρίτη (23 και 24-12-2019), στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 32χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, Δευτέρα το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Μυρτόφυτου Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι μαζί με έναν ακόμη άγνωστο δράστη που διέφυγε και αναζητείται, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πλησίον αυτού τον 19χρονο και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 19χρονος ως συνοδηγός του οχήματος μαζί με άγνωστο συνεργό του ο οποίος το οδηγούσε, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα τους τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 32χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Τελικά, το όχημα κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό της Ροδόπης, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και μαζί με τον 30χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 20-12-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, ενώ ο 32χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑