Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 3rd, 2020 | by fileto

0

Η ELFE ξεκαθαρίζει το τοπίο

ΕΛΦΕΗ παρακάτω επιστολή απεστάλη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ELFE κ. Γεώργιο Γεωργάρα προς το Σωματείο των Εργαζομένων

“Θέμα: «Πρόσκληση-Πρόταση για Υπογραφή Σύμβασης – 2η Επιστολή»

Αγαπητοί Κύριοι.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σας παραθέτουμε τη σειρά των γεγονότων ώστε από τυχόν παρερμηνείες να μην παράγονται εντυπώσεις που μόνο δυναμιτίζουν ένα ήρεμο κατά τα αλλά κλίμα.

Στις 28/12/2019 ενημερώθηκαν οι νομικοί σας σύμβουλοι περί της διαδικασίας. Επειδή οι συμβάσεις δανεισμού, τριμερείς κατά φύση, απαιτούσαν και υπογραφή του Δ/ντος Συμβούλου της εταιρείας μας. ενημερώσαμε πως θα σταλούν για να υπογραφούν από τα μέλη σας στις 30/12/2019. Το Σάββατο, μετά την αρχική ενημέρωση, καθώς και την Κυριακή, δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία. Στις 30/12/2019 δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από εσάς. Το μόνο που πληροφορηθήκαμε είναι πως ο αξιότιμος Πρόεδρος του σωματείου σας. χωρίς καμία ενημέρωσή μας. αιτήθηκε να συζητηθεί το θέμα (αναρωτιόμαστε ειλικρινά αν αυτή η κίνηση έχει οποιοδήποτε έρεισμα) στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν αντιδράσαμε καθόσον δεν έχουμε τίποτα να αποκρύψουμε.

Στις 30/12/2019 ενημερωθήκαμε από τους νομικούς σας συμβούλους, ότι στις 31/12/2019 θα αποφασίσετε σε γενική συνέλευση την στάση που θα τηρήσετε. Επίσημα μέχρι και σήμερα ενημέρωση περί της απόφασης δεν έχουμε λάβει.

Αντί απαντήσεως και με έκπληξή μας διαβάσαμε ανακοινώσεις στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, πως η είσοδος των εργαζομένων απαγορεύθηκε από εταιρεία security. Δεν αντιδράσαμε στην ανακρίβεια αυτή και την θεωρούμε απλώς άτυχη δήλωση. Κατόπιν επικοινωνήσαμε με τους νομικούς σας συμβούλους οι οποίοι ζήτησαν τη σύμβαση δανεισμού, η οποία και τους απεστάλη για τυχόν παρατηρήσεις. Αιτήθηκαν και μια σειρά εγγράφων τα οποία δεν σχετίζονται με κανένα τρόπο με την ELFE. Τα έγγραφα αυτά δεν σχετίζονται με την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασιακής σας σχέση με την εταιρεία μας καθόσον δεν επιδρούν αλλά ούτε επηρεάζουν τις εργασιακές σας συμβάσεις οι οποίες ήταν και είναι αορίστου χρόνου.

Δεν επηρεάζουν και δεν επιδρούν στις μισθό λογικές σας απολαβές οι οποίες κατά μέσο όρο υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ. Η καθυστέρηση της διαδικασίας παροχής προσήκουσας απασχόλησης από την πλευρά σας λόγω του αιτήματος παροχής των εν λόγω, άσχετων με το πρόσωπο του εργοδότη σας, εγγράφων, δεν εξυπηρετεί ούτε την εργοδότρια εταιρεία ούτε εσάς.

Αντιθέτως μας εκθέτει όλους μαζί στο τρίτο μέρος της σύμβασης, δηλαδή στην εταιρεία ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Σας καλούμε να υπογράψετε τις εν λόγω τριμερείς συμβάσεις και να θεωρήσουμε από κοινού λήξαν ένα πραγματικά ανύπαρκτο πρόβλημα.

Με φιλική διάθεση και εν τιμή

Γεώργιος Γεωργάρας

Διευθύνον Σύμβουλος ELFE S.A.”


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑