Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 15th, 2020 | by fileto

0

Πρόσκληση σε φίλους …καρδιακούς

Ο Σύλλογος Προσωπικού & Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ «ΓΑΛΗΝΟΣ», διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας για το 2020.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Grecotel της Αλεξανδορύπολης την Κυριακή 19.01.2020 και ώρα 11.00 το πρωί.

Στην εκδήλωση πέραν των καθιερωμένων ευχών και της σύντομης παρουσίας του έργου της Κλινικής θα περιλαμβάνεται και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από την παιδική χορωδία του 1ου Πειραματικού Δημοτικού  Σχολείου Αλεξανδρούπολης, Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία.

Η Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Καρδιάς-Θώρακα ΔΠΘ είναι η μοναδική Χειρουργική Κλινική Καρδιάς-Θώρακα στην Αν. Μακεδονία και Θράκη και καλύπτει τακτικά και επείγοντα περιστατικά στους Νομούς της Θράκης αλλά και των Νομών Καβάλας και Δράμας. Αντιμετωπίζει σχεδόν όλο το φάσμα των χειρουργικών παθήσεων της καρδιάς και των πνευμόνων. Από τον Μάιο του 2000 που έγινε η πρώτη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έχει διενεργήσει μέχρι τώρα 4600 μεγάλες επεμβάσεις, εκ των οποίων 3000 αφορούν την καρδιά και 1600 τον πνεύμονα ή άλλα όργανα του θώρακα με αποτελέσματα εφάμιλλα μεγάλων κέντρων του Εξωτερικού.

Ο Σύλλογος Προσωπικού & Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ «ΓΑΛΗΝΟΣ», αποτελεί συνδετικό κρίκο της Κλινικής με την τοπική κοινωνία και είναι βασικός στυλοβάτης των δραστηριοτήτων της Κλινικής, συνδράμοντας ηθικά και υλικά στο έργο της, καλύπτοντας ανάγκες εξοπλισμού, επιστημονικών εφοδίων αλλά και ενισχύοντας οικονομικά αδύναμους ασθενείς.

Η κοπή της βασιλόπιτας που λαμβάνει χώρα στο Ξενοδοχείο Grecotel στις 11.00 το πρωί την Κυριακή στις 19 Ιανουαρίου 2020, είναι ανοιχτή στο κοινό και το Δ.Σ. καλεί πέρα από τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους πολίτες της περιοχής να συμμετέχουν στη γιορτινή αυτή εκδήλωση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑