Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 28th, 2020 | by fileto

0

Βιάστηκες Θοδωρή μου, βιάστηκες!

Αν περίμενε λίγο ο Καβαλιώτης ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης άψητος ως φαίνεται στην πολιτική και δεν έβγαζε την βιαστική του απόφαση να φύγει από την Νέα Δημοκρατία και να ανεξαρτητοποιηθεί, θα μάθαινε ότι τελικά ο ΠΑΟΚ δεν υποβιβάζεται.

Βιαστικός μόλις έμαθε την εισήγηση της επιτροπής ο ευρωβουλευτής και πρώην πρωταθλητής Ευρώπης ενημέρωσε την Νέα Δημοκρατία ότι αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική της ομάδα και πλέον θα παραμείνει στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος.

Φυσικά το γάντι σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τον διέγραψε από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με ένα τελεσίγραφο.

 

Τι ανακοίνωσε ο Ζαγοράκης

Η ανακοίνωση του Θοδωρή Ζαγοράκη έλεγε τα εξής:

Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».

 

Τι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης …δια στόματος Πέτσα

Η συγκεκριμένη αναφορά αποτέλεσε …κόκκινο πανί για τη Νέα Δημοκρατία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να διαμηνύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.

“Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο, ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά δε θα επιτρέψει ένα τέτοιο θέμα να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις με θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του Πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Ζαγοράκης”, επεσήμανε ο κ. Πέτσας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑