Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 29th, 2020 | by fileto

0

Ο Τσίπρας στην Καβάλα με σχέδιο….

Τις σκιές που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των επιμέρους τάσεων θα επιδιώξει να απομακρύνει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που θα συζητήσει για όλα τα ανοιχτά θέματα στον δρόμο προς το Συνέδριο.

Κι ένα από αυτά αφορά το εάν θα γίνουν εσωκομματικά δημοψηφίσματα για θέματα όπως αυτό της ονομασίας, δηλαδή το εάν θα υπάρξει κάποια προσθήκη στον τίτλο ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και για προγραμματικά ζητήματα.

Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί και σε επόμενη συνεδρίαση καθώς χθες στη μία το μεσημέρι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο όργανο έπρεπε να βρίσκονται στη Βουλή για την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της επίμαχης τροπολογίας για το ποδόσφαιρο.

Πάντως τα  εκκρεμή προσυνεδριακά θέματα όπως και οι σχέσεις με τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας δημιουργούν εσωτερικές εντάσεις οι οποίες φαίνεται πως προκαλούν δυσφορία στην ηγεσία που θα επιδιώξει να διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές πως θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αποκτήσει μία νέα δυναμική με κορύφωση την συνεδριακή διαδικασία του Μαΐου.

 

Στην Καβάλα έχουν σχέδια

Στην πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας το προηγούμενο Σάββατο εκδηλώθηκαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που κατέδειξαν και την απόσταση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τον τρόπο μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βγει και πάλι στην κοινωνία κι έτσι μετά τον Πύργο όπου βρέθηκε χθες στο πλαίσιο της διεύρυνσης επόμενος σταθμός στις περιοδείες του θα είναι η Καβάλα και θα ακολουθήσει η Λάρισα.

Η Καβάλα φαίνεται έχει μπει στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα και των εκλογολόγων του μια που η απλή αναλογική όπως δείχνουν τα πράγματα με τη σημερινή κατάσταση και τις δημοσκοπήσεις θα δώσουν 2 έδρες στη ΝΔ, μια στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Τρίτη έδρα θα την παλέψουν τόσο το ΚΙΝΑΛ, όσο και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου το οποίο σε περίπτωση που δεν κατέβη στις εκλογές η Χρυσή Αυγή ενδέχεται να είναι και το τρίτο σε δύναμη κόμμα στην Καβάλα!

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σε μια μεταγραφή από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ίσως να είναι από τον χώρο των 135 εργαζομένων στα Λιπάσματα μια και έχει επενδύσει σε αυτούς πολλά και αισιόδοξα!

Αυτό που έχουν στα σχέδιά τους είναι η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ από την Καβάλα, αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει δύο τινά. Ή εκτόξευση ποσοστών στη ΝΔ εφόσον κλείσουν οι πληγές ή τον Βελόπουλο να κερδίζει μια έδρα αρκεί να κάνει μια σοβαρή μεταγραφή!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑