Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 11th, 2020 | by fileto

0

Ο Γιάννης Μούτσος στο Μεγάλο Κανάλι!

Το σύνθημα της αναγέννησης ενός σταθμού-θεσμού της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης τα λέει, λίγο-πολύ, όλα: «MEGA όπως πάντα».

Το παρόν και το μέλλον του νέου MEGA θα έχει πολύ από το καλύτερο παρελθόν του. Το «Πάρα πέντε», το «50-50», τα «Μαύρα μεσάνυχτα», οι «7 θανάσιμες πεθερές», οι «Σαββατογεννημένες», μεταξύ πολλών άλλων ήδη κλασικών σειρών, επιστρέφουν στην καθημερινότητα των Ελλήνων τηλεθεατών.

Κατ’ ουσίαν, το «γερό χαρτί» του είναι η νοσταλγία. Πρωταρχικός στόχος είναι να ικανοποιηθεί η επιθυμία μεγάλου μέρους του κοινού να ζήσει ξανά την εποχή όπου η οικονομική κρίση αλλά και η ενοχή για οτιδήποτε ψυχαγωγικό δεν είχαν στραγγαλίσει ακόμη την πρωτότυπη και ευφάνταστη μυθοπλασία στην TV.

Οπότε, εκτός από τη δημοσιογραφική ενημέρωση, στην οποία παραδοσιακά το MEGA έδινε μεγάλη βαρύτητα, η διοίκηση του σταθμού βασίζει στα παλιά καλά σίριαλ τις φιλοδοξίες της για επάνοδο στην κορυφή.

Και αυτό είναι εύλογο, εφόσον η ταινιοθήκη του MEGA περιέχει πολύτιμους λίθους από τηλεοπτικής άποψης, κυρίως σειρές οι οποίες δεν αγαπήθηκαν απλώς και σάρωσαν σε τηλεθέαση, αλλά κέρδισαν και ξεχωριστή θέση στην ελληνική ποπ κουλτούρα γενικότερα.

Ακριβώς γι’ αυτό η επιστροφή της ψυχαγωγίας «αλά MEGA» είναι ένα γεγονός πολύ πιο σημαντικό απ’ όσο αφήνει να εννοηθεί η επαναλειτουργία μιας τηλεοπτικής συχνότητας.

Η επανεκκίνηση του καναλιού, 1,5 χρόνο μετά, θα γίνει με ένα πρόγραμμα το οποίο θα κινηθεί σε πρώτη φάση πάνω σε τέσσερις άξονες: ενημέρωση, ψυχαγωγία σε δύο μέρη με αγαπημένες ελληνικές σειρές και ξένες και ελληνικές ταινίες, και αθλητικά.

Από Δευτέρα ως Παρασκευή η ενημέρωση θα ξεκινάει νωρίς το πρωί στις 7 με ένα τετράωρο ενημερωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθεί την επικαιρότητα στον χρόνο που εξελίσσεται, θα έχει τις χρήσιμες πληροφορίες για την ημέρα που ξεκινάει, αλλά και καλεσμένους πολιτικούς, εκπροσώπους της κοινωνικής, οικονομικής και καλλιτεχνικής ζωής.

Ο τίτλος της εκπομπής, «Κοινωνία ώρα MEGA». Θα την παρουσιάζουν ο Νίκος Φιλιππίδης με την Μπάγια Αντωνοπούλου.

Μαζί τους για ανάλυση και σχόλιο θα είναι ο Ντίνος Σιωμόπουλος (οικονομικά) και η Τζίνα Μοσχολιού (πολιτικά).

Αμέσως μετά και μέχρι τη 1 θα ακολουθεί το ενημερωτικό μαγκαζίνο του MEGA με τον Θανάση Φουσκίδη, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τη Δάφνη Καραβοκύρη.

Στη 1 θα ξεκινά το μεσημεριανό δελτίο του MEGA (MEGA Γεγονότα) με παρουσιάστρια τη Ράνια Τζίμα.

Το δελτίο θα περιλαμβάνει όλες τις ειδήσεις, ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις, ανταποκρίσεις κ.λπ.

Αργά το βράδυ, σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας, έχουν προγραμματιστεί το «Talk Show» με παρουσιάστρια την Αθηναΐδα Νέγκα, αλλά και κάποιες εκπομπές έρευνας ανά 15ήμερο: η πρώτη είναι η εκπομπή του Χάρη Καρανίκα με μεγάλες διεθνείς έρευνες για θέματα που απασχολούν και απασχόλησαν τη διεθνή επικαιρότητα.

Η δεύτερη αυτή που θα παρουσιάζει ο Καβαλιώτης Γιάννης Μούτσος με τον τίτλο «Off the record».

Θα ασχολείται με κοινωνικά θέματα, ανθρώπινες ιστορίες, τους πρωταγωνιστές των θεμάτων που απασχολούν και απασχόλησαν την επικαιρότητα.

Ο Γιάννης Μούτσος θα παρουσιάζει και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑