Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 6th, 2020 | by fileto

0

Ασθενής γρονθοκόπησε νοσηλεύτρια στην Καβάλα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, μια νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Καβάλας βρήκε τον μπελά της και έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ασθενή, γυναίκα που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, και που έφθασε στα επείγοντα (ΤΕΠ, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) με τη συνοδεία δύο ανδρών.

Η άτυχη νοσηλεύτρια νοσηλεύεται η οποία δέχθηκε το γρονθοκόπημα προφανώς επειδή ανακαλούσε στην τάξη την εκτός εαυτού ασθενή από μέθη, τελικά κατέληξε σε κλινική του νοσοκομείου, χτυπημένη στο πρόσωπο, είναι καλά στην υγεία της, ενώ δεν προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά της ασθενούς.

 

Διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση του Σωματείου:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα  τον ξυλοδαρμό του υπέστη συνάδελφος μας ,νοσηλεύτρια του ΤΕΠ Νοσοκομείου Καβάλας από ασθενή που προσήλθε για εξέταση! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε σάκοι πυγμαχίας, εργαζόμαστε σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες, με τραγική έλλειψη προσωπικού δίχως ανάπαυση Το φαινόμενο αυτό έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά διότι τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς. Η προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου επέλεξε να το αντιμετωπίσει μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού φύλαξης από κάθε βάρδια….Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υπουργό Υγείας και κάθε εμπλεκόμενο ,να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και προστασίας  στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και όλων των Υγειονομικών ιδρυμάτων ,όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν! Επιπλέον καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα των Διοικήσεων των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη.”

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑