Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 22nd, 2020 | by fileto

0

Ποιός θα πληρώσει την ζημιά των Λαϊκών Αγορών;

Αμανάτι τους έμειναν τα προϊόντα των παραγωγών που τα είχαν έτοιμα μια και ήξεραν ότι θα γινόταν η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

Αργά απόγευμα της Παρασκευής ξαφνικά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι εκτάκτως δεν θα πραγματοποιηθούν οι λαϊκές αγορές το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, σε όλη τη χώρα. Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί και η λαϊκή αγορά της Καβάλας.

Ακολούθησε η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, στις 7:37 το απόγευμα όπου έλεγε ότι: «Ο  Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι εκτάκτως δεν θα πραγματοποιηθούν οι λαϊκές αγορές το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, σε όλη τη χώρα.

Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί και η λαϊκή αγορά της Καβάλας».

Μετά από μισή ώρα στις 8:07  μ.μ. μας έρχεται άλλο δελτίο Τύπου από την ομάδα συντονισμού και διαχείρισης έκτακτων ενεργειών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τον κορονοϊό η οποία αναφέρει: «Μετά την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά αναφορικά με το έκτακτο κλείσιμο των λαϊκών αγορών το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, επεκτείνουμε την απόφαση και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 και ανακοινώνουμε ότι θα είναι κλειστές όλες οι πάσης φύσεως λαϊκές αγορές και παζάρια το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου 2020 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας».

 

Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά;

Η πραγματικότητα όμως είμαι αμείλικτη. Οι παραγωγοί ήδη είχαν ετοιμάσει τα προϊόντα τους να πάνε στο παζάρι να τα πουλήσουν μια και η προετοιμασία θέλει και κάποιο χρονικό ορίζοντα.

Τα είχαν έτοιμα στα αυτοκίνητά τους για να πάνε μετά από μερικές ώρες (στήνουν πάγκους στις 6 το πρωί) να στήσουν και να περιμένουν τους πελάτες τους.

Αυτούς τους παραγωγούς που τους έμειναν τα προϊόντα αμανάτι ποιος θα τους τα πληρώσει;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑