Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2020 | by fileto

0

Άργησε η καραντίνα του Εχίνου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Από τη μια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσείν σε ανάρτησή του χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση για επιβολή καραντίνας στον Δήμο Μύκης μετά το θανατηφόρο κρούσμα και από την άλλη η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ έχει άλλη άποψη.

ΖειμπέκΑναλυτικά όλη η δήλωση του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ αναφέρει τα παρακάτω: 

“Σαν χώρα και σαν περιοχή περνάμε όλοι πολύ δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας. Αν και τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση μοιάζουν σκληρά, βλέπουμε ότι ο ιός δεν υποχώρησε όσο περιμέναμε.

Σίγουρα απαιτούνταν μια διαφορετική διαχείριση όσον αφορά την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας τόσο στα κεντρικά νοσοκομεία, όσο και στις τοπικές μονάδες υγείας.

Όμως δεν είναι η ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες, άλλωστε όλοι μας ίσως κάναμε λάθη ειδικά τις πρώτες ημέρες τις καραντίνας.

Σήμερα φθάσαμε στο σημείο το χωριό μου, ο Εχίνος, να τεθεί σε καραντίνα για δυο εβδομάδες. Θεωρώ ότι όσο δύσκολη και να μοιάζει αυτή η απόφαση, ωστόσο ήταν σωστή για τον περιορισμό της διασποράς. Καλώ όλους τους πολίτες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες. Αυτή την μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί. Το οφείλουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Από την πρώτη στιγμή είμαι σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο τις τοπικές αρχές και θα συνεχίσουμε, ώστε να παρθούν οι καλύτερες αποφάσεις για την υγεία όλων και στο Δήμο Μύκης και σε όλο τον Νόμο Ξάνθης. 

Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω όλο το Υγειονομικό προσωπικό, την διοίκηση του Νοσοκομείου την Αστυνομία την Πυροσβεστική και όλους όσοι συμβάλλουν κινδυνεύοντας οι ίδιοι για το κοινωνικό σύνολο.

Ενωμένοι θα κερδίσουμε και αυτή την δύσκολη μάχη. Περαστικά σε όλους”.

Σε ανακοίνωσή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τονίζει:

Από την πρώτη στιγμή της έξαρσης του κορονοϊού, ο ΣΥΡΙΖΑ  αντιμετώπισε την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα – και όχι με δημαγωγικό και λαϊκίστικο τρόπο, όπως έκανε στο παρελθόν η ΝΔ.

Πυλώνας της μεγάλης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του ιού αποτελεί το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον! Οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές μονάδες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα με την αυταπάρνηση και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Κρίσιμης σημασίας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας του προσωπικού και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Τώρα είναι η ώρα για τη γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ με στοχευμένη ενίσχυση κρίσιμων κρίκων του, ιδιαίτερα των ΤΕΠ και των ΜΕΘ, εκεί όπου κρίνονται ανθρώπινες ζωές. Τα χειροκροτήματα δεν αρκούν!

Ζητάμε για άλλη μια φορά:

-Την άμεση προκήρυξη και πρόσληψη 4.000 νέων μόνιμων θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, με βάση τον προγραμματισμό που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος  έχει καθυστερήσει υπερβολικά.

-Την πρόσληψη επικουρικών γιατρών όπου χρειάζονται, με ταυτόχρονη ανανέωση της θητείας όσων έχει λήξει ή λήγει η σύμβασή τους.

-Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κάθε ειδικότητας με διετείς συμβάσεις από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

-Την ανανέωση τώρα για 2 χρόνια όλων των συμβάσεων που λήγουν ή έληξαν μετά τον Ιούλιο του 2019 από τα προγράμματα ΟΑΕΔ. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να φύγει ούτε ένας από το σύστημα υγείας!

Ο νομός μας αντιμετωπίζει την απειλή του ιού και μάλιστα με τον αποκλεισμό της περιοχής του Εχίνου. Η καραντίνα που επιβλήθηκε, καθυστερημένα, παρόλο που οι Αρχές γνώριζαν τον επικείμενο επαναπατρισμό χιλιάδων συμπολιτών μας από χώρες της Ευρώπης, αποτελεί δείγμα της ελλιπούς οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού, μιας χώρας που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν θωρακισμένη έναντι της πανδημίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, η κάλυψη των κενών θέσεων στις ιατρικές ειδικότητες δεν προχωρά, με αποτέλεσμα οι πολίτες του νομού μας να μην αισθάνονται ασφαλείς. Απαιτούνται:

-Άμεσες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού

-Σωστή κατανομή σε όλες τις δομές του νομού

-Αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ

-Δημιουργία θαλάμων αυξημένης φροντίδας ασθενών και θαλάμων φροντίδας ύποπτων κρουσμάτων

-Aξιοποίηση όλων των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία), για να αποφευχθεί πιθανή συμφόρηση του  νοσοκομείου μας

-Συνεργασία των τοπικών Αρχών, Ιατρικού Συλλόγου, Νοσοκομείου, Σώματα Ασφαλείας

-Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και υγειονομικού υλικού σε όλες τις δομές του ΕΣΥ στον νομό μας για την προφύλαξη του προσωπικού και την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του ιού.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, που επικρατεί στην αγορά εις βάρος των πολιτών. Να ενταχθεί άμεσα στις συνταγογραφούμενες εξετάσεις το διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό, ώστε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να το παρέχουν σε κόστος που ορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ.  Όλοι οι πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν. Για να γίνουν τα παραπάνω εφικτά χρειάζεται η άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τονίζουμε, τέλος, την υποχρέωση των πολιτών να τηρούν πλήρως τα μέτρα ασφαλείας που υποδεικνύουν οι υγειονομικές αρχές. Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές! Είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση. Τούτες τις ώρες αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Χρειάζεται υπευθυνότητα και δράση τώρα, αύριο θα είναι αργά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, καταθέτει τις προτάσεις του, «βάζει πλάτη» ώστε όλοι μαζί να νικήσουμε την πανδημία και τις επιπτώσεις της. Είναι ώρα ευθύνης.

Ξάνθη, 26/3/2020

Από το Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑