Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2020 | by fileto

0

Οι διακινητές λαθρομεταναστών το χαβά τους…

Συνελήφθησαν χθες (25-3-2020) στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Ο ένας από τους δράστες εντοπίσθηκε επίσης να μεταφέρει από την Τουρκία στην Ελλάδα ναρκωτικά.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί , στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων Έβρου , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο ένας διακινητής μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα και τέσσερις (4) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 821 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου πραγματοποίησε φθορές σε σταθερά αντικείμενα και τελικά αφού προσέκρουσε σε παρτέρι ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός – διακινητής μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί. Άμεσα οι αστυνομικοί κατέφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο διακινητές, οι οποίοι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δυο δράστες προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά 821 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, μία πλαστική βάρκα, δύο κουπιά και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑